Ειδήσεις

Παρουσιάζεται στη Λάρισα το μυθιστόρημα της Αγλαΐας Μπλιούμη


Οι εκδόσεις Κέδρος, ο Σύλλογος Κρανιωτών Λάρισας και περιχώρων “H Ξηροκρανιά“, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Λάρισας, το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας ΠΟ.ΚΕ.Λ και το Βιλιοπωλείο Καλτσάς παρουσιάζουν το μυθιστόρημα  της Αγλαΐας Μπλιούμη, «Αποχαιρέτα την τη Στουτγάρδη, Αστυάνακτα», την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 και ώρα 11:30 π.μ, στην αίθουσα του Συλλόγου Κρανιωτών Λάρισας (Καραθάνου 33, Λάρισα).

Ένα μυθιστόρημα για την ευρωπαϊκή ταυτότητα των Ελλήνων μέσα από την ματιά ενός παιδιού δεύτερης γενιάς μεταναστών στη Γερμανία. “Τι είναι η ελληνικότητα” και “ποια χαρακτηριστικά μας κάνουν Έλληνες;” είναι τα κεντρικά ερωτήματα που στηρίζουν την επαναδιαπραγμάτευση της ελληνικής ταυτότητας με διασπορικούς όρους. Μέσα από απλές καθημερινές ιστορίες καυτηριάζονται τα εκπαιδευτικά συστήματα σε Γερμανία και Ελλάδα, ο ρατσισμός της καθημερινότητας, ο σχολικός εκφοβισμός.

Και μέσα σε όλα αυτά αφηγήσεις από την Θεσσαλία και την Κρανιά-Ελασσόνας, ενδεικτικές του μετασχηματισμού της ελληνικής κοινωνίας.

Η Αγλαΐα Μπλιούμη γεννήθηκε στη Στουτγάρδη της Γερμανίας από Έλληνες γονείς μετανάστες και κατάγεται από την Κρανιά Ελασσόνας. Υπηρετεί ως μόνιμη Επίκουρη Καθηγήτρια στο τμήμα Γερμανικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ.

Για τη συγγραφέα θα μιλήσει η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Χρύσα Μαστοροδήμου, ενώ για το μυθιστόρημα η φιλόλογος Αθηνά Καραλοπούλου.

Ακολουθεί η ανάγνωση αποσπασμάτων από τους Αργύρη Γιουρούκη, εκπαιδευτικό-ποιητή, Ευαγγελία Γούπου, συνταξιούχο εκπαιδευτικό, και τη συγγραφέα.

Προηγούμενο άρθρο Γιάννης Κουκούτσης: Για την προστασία των μελισσών, συστήνεται οι ψεκασμοί των καλλιεργειών να γίνονται τις βραδινές ώρες
Επόμενο άρθρο Παράσταση της Ανώτερης Σχολής Χορού και Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου την Παρασκευή 17 Μαρτίου και το Σάββατο 18 Μαρτίου