ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Αθλητικά θέματα, υποδομές και αθλητικές διοργανώσεις στη Θεσσαλία βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο υφυπουργός αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Η συνάντηση που έγινε σε καλό κλίμα επιβεβαίωσε τη βούληση για συνεργασία στα πλαίσια της περεταίρω ανάπτυξης του αθλητισμού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο κ. Κ. Αγοραστός έθεσε στον υφυπουργό το μείζον ζήτημα της χρηματοδότησης των ΕΑΚ τα οποία βρίσκονται σε οριακό σημείο λόγω της περικοπής των επιχορηγήσεων τους από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Επανέφερε δε την πρόταση για χρηματοδότηση της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων από την ΟΠΑΠ Α.Ε. η οποία όπως ανέφερε μπορεί και οφείλει να χρηματοδοτεί τη λειτουργία και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων αυτών. Μάλιστα σημείωσε συγκεκριμένα την αδυναμία του κλειστού κολυμβητηρίου της Λάρισας να λειτουργήσει καθώς λόγω ανεξόφλητων οφειλών έχει σταματήσει η παροχή φυσικού αερίου.

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης: «Ο αθλητισμός είναι ζωή, ενέργεια, αποτελεί διέξοδο απ’ τη σκληρή καθημερινότητα και διαφυλάσσει τους νέους από επικίνδυνες ατραπούς. Δυστυχώς η τραγική οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα έχει τις επιπτώσεις της και στον αθλητισμό. Αναζητούμε την εξεύρεση λύσης έτσι ώστε τα γήπεδα, τα κλειστά γυμναστήρια και τα κολυμβητήρια να παραμείνουν ανοιχτά για χρήση από τους αθλητές, τα σωματεία και το κοινό και για να μπορούν όσοι το επιθυμούν να εξασκηθούν στο αγαπημένο τους άθλημα».

Παράλληλα ο κ. Αγοραστός ζήτησε την παρέμβαση του κ. Ιωαννίδη ώστε να καθιερωθεί χαμηλότερο τιμολόγιο φυσικού αερίου, υπό μορφή χορηγιών) για τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα τα οποία δαπανούν μεγάλες ποσότητες για τη θέρμανση και τον κλιματισμό τους. «Είναι η λύση ώστε να μην σταματήσουν χιλιάδες παιδιά τον αθλητισμό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ο υφυπουργός κ. Γιάννης Ιωαννίδης απ’ την πλευρά του ανταποκρίθηκε άμεσα στα αιτήματα του περιφερειάρχη επικοινωνώντας τόσο με τον πρόεδρο της ΟΠΑΠ Α.Ε. όσο και με τον πρόεδρο της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου ώστε να βρεθεί λύση στα θέματα αυτά. «Ο ΟΠΑΠ έχει αποδείξει έμπρακτα και διαχρονικά το ενδιαφέρον του για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό της χώρας και στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει μέρος των λειτουργικών εξόδων των ΕΑΚ», δήλωσε ο κ. Γ. Ιωαννίδης. Παράλληλα ανέφερε ότι παρακολουθεί από κοντά τα αθλητικά δρώμενα στην Περιφέρεια και συνεχάρη τον κ. Κ. Αγοραστό για τις σημαντικές διοργανώσεις που διεξάγονται στη Θεσσαλία, δεδομένων μάλιστα των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που υπάρχουν.

Τέλος ο κ. υφυπουργός ανέφερε ότι στο προσεχές μέλλον πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή των περιφερειαρχών όλης της χώρας όπου θα τεθούν οι βάσεις για τη χάραξη μιας νέας στρατηγικής στον τομέα του αθλητισμού στην Ελλάδα, όπου οι αιρετές Περιφέρειες πρόκειται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στον ζήτημα αυτό.

Προηγούμενο άρθρο Εγκρίθηκαν έργα συνολικού προϋπολογισμού 2,8 εκατ. ευρώ για την Π.Ε. Λάρισας από την Οικονομκή Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Άρης Πορτοσάλε: «Κλαρίνα ή Διαχείριση»