Ειδήσεις

Βαγενά: Έγκλημα της κυβέρνησης, η ιδιωτικοποίηση του Παιδογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Αγία Σοφία


Άλλο ένα έγκλημα της κυβέρνησης της ΝΔ συνιστά η υπερψήφιση αποκλειστικά από το κυβερνών κόμμα, στις 15 Μαρτίου 2023, του νομοσχεδίου που μετατρέπει την ογκολογική μονάδα του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ).

Σε μία περίοδο, που τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα και οι κοινωνικές αναταραχές είναι τεράστια, η ιδιωτικοποίηση του μοναδικού ογκολογικού τμήματος για παιδιά στη χώρα ξεσήκωσε, όπως είναι φυσικό, τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, των γιατρών και των γονιών παιδιών με καρκίνο.Oι εργαζόμενοι του ‘’Αγία Σοφία’’ την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίουκλιμάκωσαν τις κινητοποιήσεις τους. Στο πλευρό τους βρέθηκαν φορείς, σωματεία, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Είναι ντροπή που η κυβέρνηση έφερε για ψήφιση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο λίγες μέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και είναι ντροπή πουπαρέδωσε τόσο απλά έναν τόσο ευαίσθητο τομέα, όπως αυτόν της ιατρικής φροντίδας και περίθαλψης παιδιών με καρκίνο στους ιδιώτες,παρόλο που δεν υπήρχε καμία σοβαρή αιτιολογία για να γίνει κάτι τέτοιο.

Αυτό είναι ακόμα ένα πολύ σοβαρόαποτέλεσματου εμμονικού νεοφιλελευθερισμού της παρούσας κυβέρνησης, πουεπιδίωξή της είναι να καταργήσει τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ και,προκειμένου να το πετύχει, δημιουργεί σιγά-σιγά μικρές‘’νησίδες’’ ιδιωτικού δικαίου, ιδιωτικοποιώντας το σταδιακά. Η κυβέρνηση αγνοεί ότι, η ανατροπή του νομικού καθεστώτος του ογκολογικού τμήματος του ‘’ΑγίαΣοφία’’ ενισχύει την ήδη έντονη ανασφάλεια και αγωνία,που βιώνουν όχι μόνο οι γονείς των παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες, η επιστημονική κοινότητα και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, αλλά καιολόκληρη η κοινωνία.

Αν θέλουμε όμως, να ζήσουμε σε μια διαφανή, δημοκρατική, οργανωμένη κοινωνία, επικεντρωμένη στην ευημερία όλων των πολιτών, αν θέλουμε να λεγόμαστε ‘’άνθρωποι’’, οφείλουμε όλοι μαζί να σταθούμε στο πλευρό των υγειονομικών, να στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματά τους και να αγωνιστούμε μαζί τους, γιατί η υγεία, η παιδεία, το νερό, το ρεύμα, οι μεταφορές είναι στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά και όχι εμπορεύματα για κατανάλωση.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Προστασία μελισσών από ψεκασμούς: Η ΔΑΟ ΠΕ Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας εφιστά την προσοχή στην τήρηση της νομοθεσίας
Επόμενο άρθρο Έναρξη προγράμματος ελέγχου υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων σε προϊόντα φυτικής προέλευσης από την ΔΑΟ Π.Ε. Λάρισας