Ειδήσεις

Συγκέντρωση της κομματικής οργάνωσης Γιάννουλης του ΚΚΕ


Πραγματοποιήθηκε   η συγκέντρωση της κομματικής οργάνωσης Γιάννουλης του ΚΚΕ  με ομιλητή τον Περικλή Καζαντζίδη υποψήφιο βουλευτή του Ν. Λάρισας με το ΚΚΕ.   Ο ομιλητής αναφέρθηκε στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων  του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας, που αυτές τις μέρες έχουν κατακλείσει τους δρόμους και τις πλατείες,  τα σχολεία, της πόλης μας αλλά και όλων των πόλεων της Ελλάδας. Επισήμανε ότι δεν θα αφήσουμε  το έγκλημα αυτό να ξεχαστεί! Αυτός ο πολυήμερος αγώνας, είναι το ελπιδοφόρο στοιχείο.

Κάλεσε τους παρευρισκόμενους να συμβάλουν όλοι αυτοί που βγαίνουν στο δρόμο εργάτες  αυτοαπασχολούμενοι  νεολαία, όχι μόνο να συνεχίσουν να διαδηλώνουν, να διεκδικούν σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μεταφορές σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Αλλά και να οργανωθούν στα σωματεία τους να παλέψουν για  την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολίτικης. Αυτές τις μέρες έχουμε πάρει μια μικρή μόνο γεύση του τι μπορεί να κάνει ο λαός και η νεολαία, όταν παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Αναφερόμενος στο έγκλημα των Τεμπών είπε, πως το κυνήγι του κέρδους, η λογική του “κόστους – οφέλους” που πετσοκόβει τα μέτρα ασφαλείας, τη συντήρηση στις υποδομές από το κράτος, είναι που οδηγεί σε τέτοιες τραγωδίες .Όσο και να θέλει η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, να θολώσουν τα νερά, να πετάξουν το μπαλάκι της ευθύνης ο ένας στον άλλον, ή σε μια δήθεν παθογένεια του συστήματος, συγκαλύπτοντας τον πραγματικό ένοχο, δε θα τα καταφέρουν! Ο ένοχος έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται καπιταλιστικό κέρδος, που υπηρετούν με τόση ευλάβεια ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, και τα υπόλοιπα συμπληρώματά τους, όπως η «Ελληνική Λύση» και Μερα25.

Ιδιαίτερη Αναφορά έκανε  στους αυτοαπασχολούμενους, τους  μικρούς  επαγγελματίες και βιοτέχνες που καθημερινά, βλέπουν τα ταμεία τους άδεια από έσοδα, αλλά γεμάτα από φόρους και υποχρεώσεις προς το κράτος, τους μεγαλοεπιχειρηματίες προμηθευτές τους και τις τράπεζες. Την τελευταία δεκαετία χτύπησαν ρεκόρ τα χρέη, τα λουκέτα, οι κατασχέσεις. Από το 2009, στην κρίση, μας έλεγαν πως δεν είναι ώρα για διεκδικήσεις. Στην ανάπτυξη που ήρθε τόνιζαν με έμφαση “κάτσε τώρα να σταθεροποιηθεί το πράγμα και βλέπουμε”. Μετά, στην πανδημία, που ξεζούμισαν κι άλλο το λαό και οι τζίροι έφτασαν στα ουράνια, τόνιζαν “ας περιμένουμε να δούμε και μετά εδώ είμαστε”!

Τώρα μας λένε ότι “λόγω ενεργειακού κόστους και αυξήσεων στις πρώτες ύλες, τα πράγματα είναι δύσκολα και δεν είναι ώρα για διεκδικήσεις”!!! Η μεγάλη αγορά της ΕΟΚ-ΕΕ που Θα αποκτούσαμε  πρόσβαση… Η σιγουριά της αειφόρου ανάπτυξης… Τα Κοινοτικά κονδύλια που Θα έκαναν την επιχείρησή μας  πιο ανταγωνιστική… Τελικά ήταν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. κερδισμένοι βγήκαν οι μεγάλοι ντόπιοι και ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι οι μικροεπιχειρηματίες. Η ΕΕ δεν αλλάζει, ήταν και Θα παραμείνει ένωση των μονοπωλίων και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

 Η Ισχυροποίηση του  ΚΚΕ σε όλα τα επίπεδα και στις κάλπες στις επόμενες εκλογές σημαίνει γνήσιο όχι στις αντιλαϊκές πολιτικές, στο μονόδρομο της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων, τον καπιταλισμό. Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε να έχουμε αδύναμες αντιλαϊκές κυβερνήσεις μπορούμε να   σπάσουμε  τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων, με το λαό στην εξουσία.

Λάρισα 16/3/2023

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Απινιδωτή για το Κλειστό Γυμναστήριο Αμπελώνα παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Τα Βούναινα οικισμός μικρογραφία των δυσκολιών ενσωμάτωσης των προσφύγων