Ειδήσεις

Ενημέρωση για τον σακχαρώδη διαβήτη και δωρεάν οφθαλμιατρικοί έλεγχοι και μετρήσεις σακχάρου


Οι Lions Clubs International 117Β Ελλάδα- Κύπρος και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνουν σπονδυλωτή εκδήλωση με ανοιχτές για το κοινό δράσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα πρόληψης και  καλής υγείας, το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023  και ώρα  10 π.μ. έως 1.30 μ.μ.  στο κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας  στο κέντρο της  Λάρισας ( οδός Παπαναστασίου, πλατεία Ρήγα Φεραίου).   Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανοιχτή  για το  κοινό ιατρική ημερίδα  με θέμα την πρόληψη και θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη και  παράλληλες δωρεάν εξετάσεις με οφθαλμιατρικούς ελέγχους και μετρήσεις σακχάρου στο κτίριο της Περιφέρειας.

Ομιλητές  στην ημερίδα είναι οι κ.κ. Λία Ρογγανάκη Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Θεσσαλίας, Γενική Ιατρός,  Μαρία Παπαγιάννη Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδοενδοκρινολογίας Μεταβολισμού και Διατροφής Παιδιών και Εφήβων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,  Γεράσιμος Αγοράστης ενδοκρινολόγος, Βίκυ Μπαμπαλιάρη μικροβιολόγος, Δημήτριος Κουφάκης οφθαλμίατρος, Κωνσταντίνος Μπόσινας διαιτολόγος, MSC στην  Ασφάλεια Τροφίμων και τη Δημόσια Υγεία, Στρατιωτικός Κτηνίατρος και   Λητώ Τσακίρη- Παπαθανασίου παιδαγωγός και συγγραφέας.

Παράλληλα τις ίδιες ώρες με ιατρικό υποστηρικτή το ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ θα γίνονται μετρήσεις σακχάρου στο κτήριο της Περιφέρειας από  τρείς νοσηλεύτριες, ενώ στο χώρο της πλατείας Ρήγα Φεραίου -Νομαρχίας μπροστά  από την  Περιφέρεια  θα βρίσκεται εξοπλισμένο βαν  όπου θα διενεργούνται δωρεάν οφθαλμολογικοί έλεγχοι από τους  Οφθαλμιάτρους Μαρή Δημήτριο, Κουφάκη Δημήτριο και  Φίλη Πολύτιμη.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν αύριο Παρασκευή  και ώρες 11 π.μ. -1 μ.μ. στα τηλέφωνα  2410546568  και  6972271968

Η Ενημέρωση και η Πρόληψη σώζουν ζωές. Ας είμαστε όλοι εκεί!

Προηγούμενο άρθρο Πασχαλινή Εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το Χαμόγελο του παιδιού
Επόμενο άρθρο Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης