Ειδήσεις

Άννα Βαγενά: Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης


Ο πρωθυπουργός δεν ήξερε για την κατάσταση που επικρατεί στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Δεν ήξερε ότι το πιο στενό του επιτελείο, ο ανιψιός και οι στενότεροι συνεργάτες του, είχαν στήσει και διοικούσαν ολόκληρο παρακράτος παρακολουθήσεων μέσα στο ίδιο το Μαξίμου. Δεν γνώριζε για τον Λιγνάδη, που τον ξεγέλασε με την υποκριτική του τέχνη. Ούτε για τις επιστημονικές μελέτες Τσιόδρα και Λύτρα, που είχε στο συρτάρι του ήξερε, οι οποίες μιλούσαν για χιλιάδες ασθενείς από covid-19, που έχασαν τη ζωή τους, επειδή δε μπήκαν ποτέ στη ΜΕΘ, ή ακόμα, βρίσκονταν εγκαταλελειμμένοι και πρόχειρα διασωληνωμένοι σε κάποιον διάδρομο νοσοκομείου. Το μόνο που φαίνεται τελικά ότι ξέρει, είναι πώς να λαδώνει τα γρανάζια της μηχανής των ρουσφετιών της παράταξής του. Αυτή λειτουργεί τέλεια.

Ο ’’τιμονιέρης’’ τη χώρας, σε πλήρη άγνοια… ένας πρωθυπουργός ανίκανος να ελέγξει τους υπουργούς του, τους συνεργάτες του, ανίκανος να διοικήσει και που, κάθε φορά που καταρρέει η βιτρίνα της ‘’επιτελικότητας’’ που τσαλακώνει την εικόνα του ως μάνατζερ, επικαλείται την πρόφαση της άγνοιας.

Τα θλιβερά παιχνίδια αποποίησης ευθυνών, τα επικοινωνιακά κόλπα, ο τρόπος φυγάδευσης και διάσωσης του υπουργού μεταφορών, Κ. Καραμανλή, αλλά και οι διάφορες μεθοδεύσεις με τις συνεδριάσεις των επιτροπών στη Βουλή,φέρνουν κάθε φορά στην επιφάνεια όχι μόνο την αποποίηση ευθυνών του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και ότι, μεταφέρει την ευθύνη σε όλους τους άλλους. Κι αυτό, γιατί είναι ένας πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης.

Η νέα αμυντική γραμμή λοιπόν, του ‘’τιμονιέρη’’ της χώρας μας είναι οι ισχυρισμοί του ότι αγνοούσε την εγκατάλειψη του σιδηροδρομικού δικτύου. Αλλά ακόμα καιστελέχη και συνδικαλιστές που υποστηρίζουν τη ΝΔ,δηλώνουν ότι,οι ισχυρισμοί αυτοί του πρωθυπουργού καθόλου δεν πείθουν, αφού τη μέρα του τραγικού δυστυχήματος σταΤέμπη είχε προγραμματίσειεπίσκεψη στο ΚέντροΤηλεδιοίκησης-Σηματοδότησης Σιδηροδρομικού Δικτύου Βορείου Ελλάδος.

Η δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Πόπης Τσαπανίδου, είναι χαρακτηριστική: «Τέσσερα χρόνια τώρα μοιράζει ευθύνες σε όλους και δεν αναλαμβάνει καμία ο ίδιος. Δεν καταλαβαίνει ότι υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών και προσβάλλει τα θύματα και τις οικογένειές τους;»

Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν επιτρέπεται να μην ξέρει. Αν δεν ξέρει είναι επικίνδυνος. Επειδή όμως κανείς δεν το πιστεύει αυτό, εκτός από επικίνδυνος, είναι ανίκανος και ψεύτης.

 

Προηγούμενο άρθρο Στο χάρτη της κακοκαιρίας και η Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Εργαζομένων στη Λάρισα