Ειδήσεις

Συμπεριληπτικό Παιδικό Μουσικό Εργαστήρι για παιδιά


Το φεστιβάλ Μουσικότροπο είναι κοντά μας με ένα πλούσιο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει κορυφαίες συναυλίες με σπουδαίους ερμηνευτές, παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και ειδικά προγράμματα για την αποδοχή της διαφορετικότητας στην κοινωνία μας.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα φιλοξενεί την Κυριακή 19 Μαρτίου στον Μύλο του Παππά για παιδιά ηλικίας  8-14 ετών, με και χωρίς αναπηρία.

Στόχος του εργαστηρίου είναι μέσα από τα διάφορα στοιχεία της μουσικής, όπως ο ρυθμός, η κίνηση και σε συνδυασμό με άλλους τομείς της αισθητικής αγωγής, όπως η ζωγραφική, τα παιδιά να επεξεργαστούν έννοιες και συναισθήματα με γνώμονα το ταξίδι του Οδυσσέα.

Μέσα από τις δραστηριότητες δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να εκφραστούν, να συνδημιουργήσουν και να μοιραστούν σκέψεις, βιώματα και προβληματισμούς της καθημερινότητας.

Υπεύθυνη: Λευκοθέα Καρτασίδου, Καθηγήτρια, του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας,

 Χώρος: Μύλος του Παπά, 2ος όροφος , Ώρα: 11:00 -13:00

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Δηλώσεις συμμετοχής: Στο mousikotropo.gr

Περιορισμένος αριθμός θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σημείωση: Παρακαλούμε να μας δηλώσετε αν τυχόν το παιδί σας έχει ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη για ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή ώστε να γίνουν οι σχετικές προσαρμογές του υλικού και των δραστηριοτήτων.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΑΔΕΔΥ Λάρισας: Κάλεσμα συμμετοχής σε απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 16 Μαρτίου
Επόμενο άρθρο "Τα κορίτσια της ΕΠΟΝ" στο ΜΕΑΛ