Ειδήσεις

Το έγκλημα στα Τέμπη, να μην ξεχαστεί, όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή


Υπόλογοι γι’ αυτό το έγκλημα, είναι όλες οι κυβερνήσεις των 30 τελευταίων ετών, που σταδιακά έφεραν το σιδηρόδρομο σε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα και τώρα υποκριτικά χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» και κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα για το έγκλημα, προσπαθώντας να το φορτώσουν σε ανθρώπινο λάθος.

Στην Ελλάδα του 2023, του επιτελικού κράτους και της ψηφιακής μετάβασης, χάνονται άδικα συνάνθρωποι μας από τρένα «τυφλά», από λεωφορεία χρέπια, από πλοία καρυδότσουφλα, από σχολεία ετοιμόρροπα, αλλά και χώρους εργασίας, όπου κάθε 4 μέρες έχουμε και ένα θανατηφόρο εργατικό έγκλημα.

Το έγκλημα αυτό πρέπει να τιμωρηθεί. Αυτή την τιμωρία, δεν μπορούν να την δώσουν οι ΕΔΕ στις εταιρίες, που θεωρούν κόστος την ασφάλεια των εργαζόμενων και των επιβατών και πληγή στην ανταγωνιστικότητα. Είναι οι ίδιοι, κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι που λένε ότι τα μέτρα ασφάλειας κοστίζουν και δεν προχωράει η δουλειά με τους «ρυθμούς» που πρέπει.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας, της Λαικής Συσπείρωσης, καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, να ενώσουν τη φωνή τους με όλους τους άλλους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συμμετέχοντας στην Πανελλαδική Γενική Απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 και στις συγκεντρώσεις, απαιτώντας με δυνατή φωνή:

  • Να μην συγκαλυφθεί το σιδηροδρομικό έγκλημα των Τεμπών. Να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους τους υπαίτιους για τον άδικο χαμό των 57 νέων και των εργαζόμενων στα τραίνα.
  • Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των υπηρεσιών μας και όλων των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια & την στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.
  • Ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας
  • Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, στις περιφέρειες και στους δήμους.

 

Προηγούμενο άρθρο Δυναμική η παρουσία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας στην Agrothessaly 2023
Επόμενο άρθρο Ημερίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας για το νερό