Ειδήσεις

Το τρίο Alter Sonus στο Μουσικότροπο Συναυλία και σεμινάριο


Το φεστιβάλ Μουσικότροπο είναι κοντά μας με ένα πλούσιο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει κορυφαίες συναυλίες με σπουδαίους ερμηνευτές, παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και ειδικά προγράμματα για την αποδοχή της διαφορετικότητας στην κοινωνία μας.

Μέρος των μουσικών που προσκαλεί είναι Λαρισαίοι καλλιτέχνες που ζουν και δραστηριοποιούνται σε διάφορα μέρη της χώρας μας, αλλά και εκτός αυτής, και έρχονται κοντά μας για να μας μυήσουν στη μουσική, μεταφέροντάς μας τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.

Μία τέτοια συναυλία πρόκειται να φιλοξενήσει το Σάββατο στις 18 Μαρτίου με προσκεκλημένο το τρίο Alter Sonus που αποτελείται από τη Λαρισαία τσελίστρια Ήβη Παπαθανασίου, μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, τον πιανίστα Κώστα Χάρδα, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ και τον κορνετίστα Κώστα Σίσκο, επίσης μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Το ρεπερτόριό τους αποτελείται από έργα της κλασικής φιλολογίας σε μεταγραφή για τον εξαιρετικά ενδιαφέρον, ηχοχρωματικά και εκφραστικά, συνδυασμό του κόρνου, του τσέλου και του πιάνου. Αυτός ο διαφορετικός ήχος δίνει μία νέα πνοή στη μουσική του παρελθόντος και μας δίνει μία εξαιρετική ευκαιρία να τον απολαύσουμε.

Η συναυλία θα δοθεί στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας το Σάββατο 18 Μαρτίου και ώρα 20:30.

Εισιτήρια ήδη προπωλούνται στο Δ.Ω.Λ. στο δεύτερο όροφο καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00 και το Σάββατο 10:00-14:00.

Την επόμενη μέρα Κυριακή 19 Μαρτίου και ώρες 10:00-14:00 θα δοθεί σεμινάριο με τους τρεις καλλιτέχνες στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, όπου θα λάβουν μέρος σπουδαστές αυτών των οργάνων και θα μοιραστούν μαζί τους τις ερμηνευτικές σκέψεις και προβληματισμούς τους.

Τα σεμινάρια μπορεί να παρακολουθήσει ως ακροατής οποιοσδήποτε επιθυμεί δωρεάν. Δεν απαιτείται κράτηση.

 

Προηγούμενο άρθρο 1ο Συνέδριο Νέων Ερευνητών Επιστημών Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας
Επόμενο άρθρο Ευαγγέλου: Ο Γάτσας τοποθέτησε νάιλον στην προβληματική σκεπή του 3ου δημοτικού Ελασσόνας!