Ειδήσεις

Κατευόδιο Μάξιμου Χαρακόπουλου στον “άνθρωπο του Θεού”, Χρήστο Καλομπάτσιο


Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την εξόδιο ακολουθία του πρώην αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας Χρήστου Καλομπάτσιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι στιγμές που στερεύουν τα λόγια όταν αποχαιρετάς φίλους, όπως ο Χρήστος Καλομπάτσιος, που πορεύτηκε σε όλη του τη ζωή ως “άνθρωπος του Θεού” με καλοσύνη και δοτικότητα για τον συνάνθρωπο. Πρότυπο καλού οικογενειάρχη, ενεργού πολίτη και σεμνού δημόσιου λειτουργού ήταν μια αναμμένη λαμπάδα που έλιωσε εκπέμποντας το ιλαρό φως της αγάπης προς όλους μας.

Τον γνώρισα στα πρώτα μου βήματα στην πολιτική ως αστυνομικό διευθυντή Λάρισας, ως ακέραιο λειτουργό της δημόσιας τάξης με πλήρη συναίσθηση καθήκοντος, αλλά και ενσυναίσθηση για τον αδύναμο και τον πάσχοντα.

Και έπειτα, ως άνθρωπος της προσφοράς, δεν επαναπαύτηκε στις δάφνες της αναγνώρισης της ευδόκιμης διαδρομής του στην Ελληνική Αστυνομία. Αντιθέτως, δέχθηκε να επιστρατευθεί στα κοινά ως “καλός στρατιώτης” για να βοηθήσει τον τόπο και τους ανθρώπους του. Και το έκανε με αγάπη και διάκριση χωρίς να επιδιώκει ούτε το ευχαριστώ ούτε τα φώτα της δημοσιότητας, κάτι σπάνιο για όσους υπηρετούν τα δημόσια πράγματα. Ο Χρήστος Καλομπάτσιος ξεχώριζε για την ανιδιοτελή έγνοια του για τους συμπολίτες και τα προβλήματά τους, αναλώνοντας τις δυνάμεις του για να βοηθήσει στην ανακούφισή τους. Πάντα με το χαμόγελο της αισιοδοξίας -αρκούσε η παρουσία του για να μεταδώσει στην ομήγυρη το μήνυμα της ελπίδας που εμπεριέχει το “έχει ο Θεός”.

Τους τελευταίους μήνες υπέμεινε αγόγγυστα τη δοκιμασία της ασθένειας, ως ένα στάδιο πνευματικής τελείωσης για τη μετάβαση στην άνω ζωή. Αυτή είναι και η μόνη μας παρηγοριά. Η βεβαιότητα ότι τον Χρήστο Καλομπάτσιο, που έζησε ως “άνθρωπος του Θεού”, τον αναμένει ένα στασίδι στον παράδεισο!

Στην αγαπημένη του οικογένεια εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Ας είναι βάλσαμο η αγαθή ανάμνηση του ανεξίκακου ανδρός που πορεύτηκε εν ειρήνη.

Καλό ταξίδι Χρήστο εν χώρα ζώντων».

Προηγούμενο άρθρο Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Αλεξίου στον Άγιο Αχίλλιο
Επόμενο άρθρο Δράσεις της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ Έξοδος τον Φεβρουάριο 2023