Ειδήσεις

Απ. Καλογιάννης: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο για ιδιωτικοποιήσεις στις ΔΕΥΑ


Την κατηγορηματική αντίθεση της Ένωσης  Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ) αλλά και συνολικά της Αυτοδιοίκησης, εξέφρασε ο Απόστολος Καλογιάννης, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής όπου συζητείται το επίμαχο νομοσχέδιο με τίτλο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής…»

Ο δήμαρχος Λαρισαίων, αντιπρόεδρος της ΕΔΕΥΑ και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, εκπροσώπησε επί της ουσίας την Αυτοδιοίκηση στη συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής, εκφράζοντας καθαρές θέσεις, κατά του νομοσχεδίου οι οποίες συμπυκνώνονται στα εξής:

  • το νομοσχέδιο συνιστά  πολύ αρνητική θεσμική εξέλιξη για τον τομέα παροχής υπηρεσιών ύδατος συνεπώς και για τις Δ.Ε.Υ.Α.
  • Δημιουργείται έντονη ανησυχία, αλλά και υποψία ότι με τη θέσπιση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων( Ρ.Α.Α.Ε.Υ.) σχεδιάζονται παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν στην ιδιωτικοποίηση των Δ.Ε.Υ.Α. και μάλιστα σε αντίθεση με τις αποφάσεις του ΣτΕ
  • Εκφράζοντας την θέση της  Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και της ΚΕΔΕ,  ο δήμαρχος Λαρισαίων ζήτησε να άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου

Εντωμεταξύ,  οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑ Λάρισας, συνεχίζουν να εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο με απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις.

 

Τοποθέτηση Απ. Καλογιάννη δημάρχου Λαρισαίων, αντιπροέδρου της ΕΔΕΥΑ και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για το επίμαχο νομοσχέδιο

 

Προηγούμενο άρθρο Μαθητές/τριες του Γυμνασίου Γόννων: Το πένθος είναι βαθιά μέσα μας
Επόμενο άρθρο Άννα Βαγενά: Το Κιλελέρ και τα μηνύματά του