Ειδήσεις

Άννα Βαγενά: Τα θα του κ. Γεραπετρίτη


Ο κ. Γεραπετρίτης, στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στις 08/03/2023 για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μας γέμισε ‘’θα’’ και ‘’τάχιστα’’. Όλα ‘’θα’’ τακτοποιηθούν και ‘’θα’’ γίνουν ‘’τάχιστα’’. Πόσο τάχιστα, κ. Γεραπετρίτη; Τέσσερα σχεδόν χρόνια που είστε κυβέρνηση δεν το είδαμε αυτό το ‘’τάχιστα’’. Δεν προχωρήσατε σχεδόν τίποτα απ’ ό,τι παραλάβατε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των σιδηροδρόμων.

Θυμίζουμε ότι σταχρόνια της διακυβέρνησής του και με μνημονιακές συνθήκες, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ολοκλήρωσε, δηλαδή κατασκεύασε, τη διπλή γραμμή του σιδηροδρομικού δικτύου Αθήνα-Θεσσαλονίκη,ολοκλήρωσε την ηλεκτροδότηση, ολοκλήρωσε σήραγγες χιλιομέτρων και γέφυρες πάνω από τα ρήγματα κι ακόμα, παρέδωσε υλοποιημένο το 68% του έργου της τηλεδιοίκησης.Παρέδωσε ακόμα, την τελευταία συμπληρωματική σύμβαση που, όχι μόνο δεν υλοποίησε ο Κ. Καραμανλής, αλλά την άλλαξε το 2022, χαρίζοντας 650 εκατομμύρια επενδύσεις στην ιδιωτική εταιρεία.

Για τις δε εργολήπτριες εταιρείες που εμπλέκονται στις ανολοκλήρωτες ακόμη συμβάσεις υλοποίησης του ETCS, δεν έβγαλε κιχ ο κύριος Υπουργός. Πρόκειται για τις κοινοπραξίες TERNA-THALYS (σύμβαση που χρονίζει από το 2007) και ΑΚΤΩΡΑ-ALSTOM, την περιβόητη σύμβαση 717/2014, η οποία δεν έχει προχωρήσει εννιά χρόνια τώρα. Αντίθετα, έβαλε πλάτη στις εργολήπτριες εταιρείες ο κ. Υπουργός.

Έτσι είναι. Το ξέπλυμα τους νοιάζει σ’αυτήν την κυβέρνηση, η συγκάλυψη και η αθώωση. Ακόμα καλύτερα, αν καταφέρουν να φορτώσουν στους προηγούμενους τη δική τους ευθύνη. Με τη γνωστή συνταγή: Φορτώστε τα στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτός φταίει για όλα.

Εντάξει, κύριε Γεραπετρίτη, συνεχίστε σ’αυτόν το δρόμο, με δεκάδες χιλιάδες παιδιά και γονείς στο δρόμο της οργής. Πιστεύετε ότι θα σας πιστέψουν. Πιστεύετε ότι θα ξεχάσουν. Δεν έχετε καταλάβει ότι, μετά το δυστύχημα τίποτα πια δεν είναι το ίδιο. Γιατί, όπως είπε μια γυναίκα στη διαδήλωση, «κατέβηκα για τα παιδιά μας, κατέβηκα για όλα αυτά που συμβαίνουν. Γιατί έχουν γίνει πάρα πολλά πλέον και τα Τέμπη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Κατέβηκα, γιατί θέλω να μ’αντιμετωπίζουν σαν άνθρωπο πρώτα απ’όλα».

Ακούστε τους, κ. Γεραπετρίτη.

Προηγούμενο άρθρο H Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας εκφράζει την αγανάκτηση των εργαζομένων που μετακινούνται καθημερινά με τον ΟΣΕ
Επόμενο άρθρο Αποζημιώσεις ύψους 500.000 ευρώ σε κτηνοτρόφους της ΠΕ Λάρισας