Ειδήσεις

Σχολείου στη Φαλάνη-Λάρισας Ερώτηση του βουλευτή Γιώργου Λαμπρούλη για την κατασκευή νέου Δημοτικού


Δύο χρόνια (Μάρτιος του 2021) συμπληρώνονται μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε κυρίως τους Δήμους Τυρνάβου και Ελασσόνας στην Π.Ε. Λάρισας, όπως και το Ζάρκο, Φαρκαδόνα κ.α. στην Π.Ε. Τρικάλων. Επανερχόμαστε για μία ακόμη φορά στο πρόβλημα του Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές εξαιτίας του σεισμού. Δυστυχώς η κατάσταση μετά από δύο χρόνια παραμένει η ίδια, δεν υπάρχει από πουθενά καμία δέσμευση, σχεδιασμός, παρά μόνο αόριστες υποσχέσεις από την κυβέρνηση και από την δημοτική αρχή για ανέγερση νέου κτιρίου. Μάλιστα στο ένα από τα δύο κτίρια που λειτουργεί το σχολείο πλέον η κατάσταση χειροτερεύει, με το σχολείο να αναγκαστεί να κλείσει επειδή αποκολλήθηκαν τα φωτιστικά από την ψευδοροφή.

Στα δε 6 κοντέινερ που στήθηκαν, ώστε να καλυφθούν “προσωρινά” οι εκπαιδευτικές ανάγκες, παρουσιάζουν μία σειρά από προβλήματα, όπως στενότητα χώρου, κρύο το χειμώνα και ζέστη το καλοκαίρι, πρόβλημα με τα νερά της βροχής, που μπαίνουν στις αίθουσες των κοντέινερ λόγω έλλειψης στεγάστρων κ.α.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής είναι μεγάλες αφού πλέον εδώ και δύο χρόνια δεν έχει δρομολογηθεί καμία λύση προκειμένου να ανεγερθεί νέο σύγχρονο σχολικό συγκρότημα, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών και εκπαιδευτικών και να πληροί τις προδιαγραφές της αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση έτσι ώστε:

– Άμεσα να δρομολογηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες για την κατασκευή του νέου Δημοτικού Σχολείου στη Φαλάνη και με χρηματοδότηση του έργου από τον κρατικό προϋπολογισμό,

– Να δρομολογηθεί η αναστήλωση-επισκευή του παλαιού κτιρίου που κρίθηκε ακατάλληλο και έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο.

 

Οι Βουλευτές

Λαμπρούλης Γιώργος

Μαρίνος Γιώργος

Προηγούμενο άρθρο Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπής για το αδίκημα της απάτης