Ειδήσεις

Γ. Λαμπρούλης: Ο λαός πληρώνει ακριβά τις συνέπειες της εμπορευματοποίησης της Υγείας


Εκφράζοντας την απέραντη θλίψη και τα συλλυπητήρια για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης.

Καταλόγισε τεράστιες ευθύνες στη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις και σημείωσε ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις συνέπειες αυτής της πολιτικής της απελευθέρωσης και της ιδιωτικοποίησης, μιας πολιτικής που ο λαός πλήρωσε αυτή τη φορά με αίμα.

Χαιρέτισε επίσης όλους όσοι συνέβαλαν στην περισυλλογή των θυμάτων και στη γρήγορη και έγκαιρη περίθαλψη των τραυματιών. Ακόμα δήλωσε περήφανος για τον λαό, τους εργαζόμενους, τους νέους της Λάρισας που επέδειξαν συγκλονιστική αλληλεγγύη με τη συλλογή αίματος, αλλά και τις τεράστιες σε όγκο κινητοποιήσεις μετά το δυστύχημα ζητώντας να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα.

Ο Γ. Λαμπρούλης κάλεσε τους νέους και τις νέες της χώρας να μην πνίξουν την οργή τους, αλλά να τη μετατρέψουν σε οργάνωση και αγώνα, σε σύγκρουση με την πολιτική και το κράτος που αφήνουν τον λαό απροστάτευτο.

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο «Σύσταση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”», ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι αποτελεί συνέχεια προηγούμενων πολιτικών για τη μετατροπή νοσοκομείων από Δημόσια σε Ιδιωτικά Νομικά Πρόσωπα, πολιτική που διαμορφώνει τα νοσοκομεία ως αυτοχρηματοδοτούμενες μονάδες στη βάση της πλήρους εμπορευματοποίησης.

Αυτή η πολιτική εδράζεται πάνω στη βασική κατεύθυνση όλων των αστικών κομμάτων για τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, την προσαρμογή στη λογική κόστους – οφέλους, στην αύξηση των εσόδων των νοσοκομείων μέσω πώλησης υπηρεσιών, όπως τα απογευματινά εργασία, στη γενίκευση ευέλικτης εργασίας.

Την παραπάνω ευελιξία, τόνισε ο Γ. Λαμπρούλης, εξασφαλίζει η μορφή των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, ενώ πρόσθεσε πως την ώρα που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι αυτή η μορφή ισχύει παντού σε όλο τον κόσμο, κρύβει ότι σε αρκετά κράτη καταργήθηκαν ολόκληρα νοσοκομεία γιατί δεν έφερναν έσοδα. Το ίδιο άλλωστε, θύμισε, συμβαίνει και στην Ελλάδα, όταν νοσοκομεία οδηγούνται σε συγχώνευση και κλείσιμο, με δικαιολογία τη χαμηλή πληρότητα.

Την πολιτική αυτή βέβαια την πλήρωσε ακριβά ο λαός με τις θανατηφόρες επιπτώσεις την περίοδο της πανδημίας.

Η τωρινή μετατροπή έρχεται σε συνέχεια αυτών στα Νοσοκομεία «Παπαγεωργίου», «Ωνάσειου», Θεσσαλονίκης, Κομοτηνής, Σπάρτης, αποδεικνύοντας ότι συστηματικά επεκτείνεται αυτή η νομική μορφή.

Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός ισχυρισμός ότι το Δημόσιο θα έχει την πλειοψηφία και τον έλεγχο του Ογκολογικού Κέντρου και το «κοινωφελές ίδρυμα» τη μειοψηφία, είναι κοροϊδία γιατί από κοινού θα ελέγχουν αν το Κέντρο συμμορφώνεται στους στόχους της κερδοφορίας.

Τέλος, ο Γ. Λαμπρούλης χαρακτήρισε «αδίστακτους» κυβέρνηση και Ίδρυμα που αξιοποιούν τον ευαίσθητο τομέα του παιδικού καρκίνου για να αποκτήσουν άλλοθι για την πολιτική τους.

Τόνισε κλείνοντας ότι το ΚΚΕ καταγγέλλει το νομοσχέδιο και ζητά την απόσυρσή του.

 

Προηγούμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σχεδιάζει νέα έργα νερού
Επόμενο άρθρο Δήμος Τεμπών: Δωρεάν rapid tests την Τετάρτη