Ειδήσεις

Η Αξία της Γεύσης Μέσα στο Χρόνο


Η δημιουργία γεύσεων ήταν ανέκαθεν μία από τις πιο σημαντικές και δημιουργικές στιγμές στην ιστορία της ανθρωπότητας. Η σύνθεση γευστικών συνδυασμών αποτελεί τη δημιουργική ικανότητα του να αποδώσεις συναίσθημα, τέχνη και φαντασία στο πιάτο.

Κατά το πέρασμα του χρόνου, απλοί καθημερινοί πολίτες, επαγγελματίες αλλά και ολόκληροι λαοί και πολιτισμοί κατάφεραν να χτίσουν γευστικά ταξίδια σε ιδιαίτερα γαστρονομικά μονοπάτια. Μέσα από αυτές τις συνταγές, δημιουργείται μία ιστορία: Το φαγητό ως πολιτισμική εμπειρία. O καθένας μπορεί να αναπτύξει τη δική του φιλοσοφία σχεδιασμού γεύσης και μαγειρικού γίγνεσθαι. Στην ερώτηση «τί είναι η δημιουργία γεύσης για εσάς», ο καθένας ενδεχομένως θα πει κάτι διαφορετικά όμορφο.

Η εκδήλωση «Η Αξία της Γεύσης Μέσα στο Χρόνο» διοργανώνεται για να αναδείξουμε και να επικοινωνήσουμε διαφορετικές δημιουργικές γεύσεις αλλά και τη σύνδεσή τους με την ιστορία, τα έθιμα και την πολιστική κληρονομία. Παράλληλα, θα δοθεί η ευκαιρία συνδυασμού της παράδοσης με σύγχρονες παραλλαγές, μετατρέποντας τις δημιουργικές γεύσεις που πέρασαν αναλλοίωτες στο χρόνο σε πιο υγιεινές, δίχως να χαθεί η ιστορία και η διατροφική αξίας τους.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όλους τους/ις συμμετέχοντες/ουσες.

Πληροφορίες συμμετοχής:

  • Μάθετε περισσότερα: https://joistpark.eu/ekdiloseis/axia-tis-geusis-mesa-sto-xrono/
  • Είσοδος Ελεύθερη
  • Χώρος διεξαγωγής: FutureLearningLab του Πάρκου Καινοτομίας JOIST, Βαλτετσίου & Τριπόλεως, Λάρισα.
  • Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023, 17:00 – 19:00
  • Περισσότερες πληροφορίες: Τ. (+30) 2410 234422 .

 

Προηγούμενο άρθρο Ε. Λιακούλη: Η βαριά σκιά του κάθε θύματος, ζητά να απαντηθεί το κάθε "ΓΙΑΤΙ"
Επόμενο άρθρο Συλλυπητήρια δήλωση Προέδρου ΣΘΕΒ Γιώργου Ρουπακιά