Ειδήσεις

Άννα Βαγενά από τα Τέμπη: Ανείπωτη τραγωδία


Στο σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη βρέθηκε σήμερα, 01/03/2023, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας, κ. Άννα Βαγενά και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πραγματικά δε μπορώ να πω τίποτα… Η μυρωδιά αυτή του καμένου, μόλις έρχεσαι εδώ, σε βάζει στον εφιάλτη… Δεν έχω τίποτα άλλο στο μυαλό μου, παρά μονάχα αυτές τις ζωές που χάθηκαν άδικα. Τις μανάδες και τους πατεράδες αυτών των παιδιώνκαι όλους τους άλλους ανθρώπους.

Επίσηςνα πω ότι, πραγματικά,όλοι οι άνθρωποι που βοήθησαν και το ΕΚΑΒ και οι διασώστεςκαι οι πυροσβέστες δώσανε εδώ, όλη τη νύχτα, έναν μεγάλο αγώνα και τους ευχαριστούμε πολύ.»

Στη συνέχεια η κ. Βαγενά μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου βρισκόταν και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και παραβρέθηκε στην ενημερωτική σύσκεψη που έγινε.

Κατόπιν, πήγε στο γραφείο όπου δηλώνονται οι αγνοούμενοι και ενημερώθηκε από τους γιατρούς και τους εργαζόμενους εκεί για τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων. Η βουλευτής συνεχάρη θερμά τους εργαζόμενους για την αυταπάρνηση με την οποία κάνουν τη δύσκολη δουλεία τους. Ακόμα, συνομίλησε με συγγενείς αγνοουμένων, προσπαθώντας να τους δώσει λίγο κουράγιο.

Στο τέλος της επίσκεψης η κ. Βαγενά έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ζούμε μία ανύποπτη τραγωδία, δεν θα ξεχάσω ποτέ, σε όλη την υπόλοιπη ζωή μου, τον πόνο που αντίκρισα σήμερα στα πετρωμένα πρόσωπα των συγγενών των αγνοουμένων. Εύχομαι και παρακαλώ τον Θεό να τους δώσει δύναμη και κουράγιο.»

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή για την τραγωδία στα Τέμπη
Επόμενο άρθρο Στα Τέμπη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας