Ειδήσεις

Σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη: 36 νεκροί, πολλοί τραυματίες


Τραγικό δυστύχημα με τρένο συνέβη το βράδυ της Τρίτης έξω από τα Τέμπη. Επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με εμπορική και βαγόνια τυλίχτηκαν στις φλόγες. Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών, πολλοί οι σοβαρά τραυματισμένοι επιβάτες, εγκαυματίες και ακρωτηριασμένοι.

Γερανοί σηκώνουν τα συντρίμμια των βαγονιών και δυστυχώς ήδη έχουν εντοπίσει αρκετά απανθρακωμένα πτώματα, με τον τραγικό απολογισμό να εκτιμάται ότι θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

Οι έρευνες στα συντρίμμια των βαγονιών συνεχίζονται και η Πυροσβεστική προεξοφλεί ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, όπως ανέφερε στην τελευταία επίσημη ενημέρωση.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής 36 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο στο δυστύχημα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εξελίσσονται στο νοσοκομείο Λάρισας. Συγγενείς επιβατών περιμένουν να μάθουν τι απέγινε ο δικός τους άνθρωπος.

Έχει ήδη ξεκινήσει η σκληρή διαδικασία της αναγνώρισης θυμάτων με ψυχολόγους της Αστυνομίας να βρίσκονται εκεί προκειμένου να στηρίξουν τους συγγενείς.

Διαβάζουν ονόματα των τραυματιών και όποιος δεν ακούει το όνομα που αγωνιά να ακούσει, μένει για την επόμενη τραγική φάση.

Συγκεντρωμένοι σε ένα μικρό αμφιθέατρο συγκλονισμένοι και καταρρακωμένοι συγγενείς θυμάτων περιμένουν την χειρότερη στιγμή που θα αντικρύσουν νεκρούς τους δικούς τους ανθρώπους.

Για πολύ δύσκολο έργο μιλά η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή. Θα χρειαστούν αρκετές ώρες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία τονίζει.

«Είμαστε σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους και με την αστυνομία που μαζί με εμάς έχει επομιστεί το δύσκολο έργο της αναγνώρισης των σορών» τόνισε η κυρία Λεονταρή, εξηγώντας ότι το έργο που έχουν να κάνουν είναι πάρα πολύ δύσκολο καθώς οι σοροί βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση.

ΠΗΓΗ: in.gr

 

Προηγούμενο άρθρο Με τον νέο Συντονιστή της Π.Υ. Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης
Επόμενο άρθρο Τέμπη: Τριήμερο εθνικό πένθος με απόφαση του πρωθυπουργού