Ειδήσεις

Εν δράσει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης για την αξιοποίηση των πηγών


Μια πρωτοβουλία που σαν σκοπό έχει την καλλιέργεια των πηγών, με σωστές και ασφαλείς υδρομαστεύσεις, ώστε να μην χαθούν τα νερά και παραπέρα να  χρησιμοποιούνται από τους κτηνοτρόφους για το πότισμα των ζώων στα μαντριά και στις κοπάνες δίπλα στις πηγές, να ξεδιψούν και να δροσίζονται οι πεζοπόροι, οι αθλητές και οι κυνηγοί καθώς και όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί ,της πανίδας και τη χλωρίδας της περιοχής.

Με τη συνεργασία και στήριξη του Δήμου και κτηνοτρόφων συνεχίστηκαν οι υδρομαστεύσεις στο Σφεντάμι,το Λούκι και τη Χατζημάνταλη με προδιαγραφές ποιότητα και επάρκεια νερού προστασία του χώρου από ανεπιθύμητες καταστροφές.

Ήδη ο Δήμος εδώ και δύο χρόνια περίπου προχώρησε στην αξιοποίηση των πηγών τοποθέτησε δυο δεξαμενές 17 τόνων και λάστιχο Φ32 από όπου εξυπηρετούνται κάποιοι κτηνοτρόφοι και η Μονή Βαλέτσικο.

Για την ολοκλήρωση όμως του σημαντικού αυτού έργου απαιτούνται μια δεξαμενή και λάστιχο για να πάρουν νερό και οι άλλοι τρεις κτηνοτρόφοι στα μαντριά τους για να μην κουβαλούν νερό από τα σπίτια τους,εν έτει 2022.

Προηγούμενο άρθρο Παρέμβαση του Παναγιώτη Νταή σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου με ομιλητή τον Θ. Σκυλακάκη
Επόμενο άρθρο Κέλλας με Καραμανλή για δρόμο Λάρισα – Φάρσαλα και νέο Σχολείο στη Φαλάνη