Ειδήσεις

To ΜΕΑΛ τιμά την επέτειο ίδρυσης της ΕΠΟΝ


Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας τιμά την επέτειο συμπλήρωσης 80 χρόνων (23/2/1943) από την ίδρυση της ΕΠΟΝ (Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων).

Η νέα γενιά εκείνης της εποχής, συνεργάστηκε αδελφικά και συνέβαλε καθοριστικά με τον αγώνα της, καταβάλλοντας ηρωική προσπάθεια, δίνοντας μάχες στα ταραγμένα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, για εθνική απελευθέρωση, με στόχο την ακεραιότητα της Ελλάδας.

Οι χιλιάδες νέοι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης υπερασπίστηκαν τα μορφωτικά δικαιώματά τους, προάγοντας το πνεύμα και την εκπολιτιστική δραστηριότητα. Κοινή επιδίωξη της αντιστασιακής νεολαίας ήταν η εθνική ελευθερία και η πάλη για τα ιδανικά της ζωής ενάντια σε κάθε είδους υποδούλωση.

Η ΕΠΟΝ αποτέλεσε μία οργάνωση αντιπολεμική/φιλειρηνική.

Το Μουσείο, μ’ αφορμή την κορυφαία επέτειο και με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο θεματικών εκπαιδευτικών επισκέψεων για τα σχολεία, τους φορείς και πολίτες, με θέμα «80 Χρόνια ΕΠΟΝ – Η Νεολαία της Αντίστασης».

Οι ομαδικές ξεναγήσεις στο Μουσείο, για τα σχολεία και τους φορείς, θα γίνονται απαραίτητα κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 2410 280220.

Τα πρωινά, από Τρίτη έως Παρασκευή, ώρες 09:00 – 13:00 και από 18:00 – 20.00. Το Σάββατο το Μουσείο θα υποδέχεται τους πολίτες από τις 10:00 – 14:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Πληροφορίες: Βαγγέλης Ρεμπάπης, Ιστορικός. Διεύθυνση: Ιουστινιανού 42 (προαύλιο 5ου Γυμνασίου/Λυκείου).

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα
Επόμενο άρθρο Πλούσιες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Δήμο Τεμπών!