Ειδήσεις

OASES for Change: Ολοκληρώθηκε η 2η πενθήμερη διεθνής εκπαίδευση του έργου στον Μύλο του Παππά


Την περασμένη εβδομάδα, από τη Δευτέρα 13 έως την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δ. Λαρισαίων, φιλοξένησε στην πόλη 25 καλλιτέχνες, εκπαιδευτές και πολιτισμικούς μάνατζερ από 10 ευρωπαϊκές χώρες, μέλη του δικτύου ROOTS & ROUTES International.

Οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες, συναντήθηκαν για να ολοκληρώσουν από κοινού την ανάπτυξη του παραδοτέου του έργου, ενός οδηγού που περιλαμβάνει πρακτικές οδηγίες, κριτήρια ποιότητας και χρήσιμα εργαλεία για τη διοργάνωση κινητικοτήτων νέων καλλιτεχνών.

Αντάλλαξαν επίσης, εντυπώσεις και εμπειρίες από την πιλοτική εφαρμογή αυτών των οδηγιών και εργαλείων στις 6 δράσεις κινητικότητας που έχουν διοργανωθεί ως τώρα στο πλαίσιο του OASES, μία εξ αυτών και στη Λάρισα, τον Ιούλιο του 2022 με τη συμμετοχή 40 νέων καλλιτεχνών από 6 ευρωπαϊκές χώρες, που ανέδειξε τόσο τα ταλέντα των νέων καλλιτεχνών στις παραστατικές τέχνες ,όσο και τους χώρους του ίδιου του Μύλου του Παππά όπου πραγματοποιήθηκε το συντριπτικό ποσοστό της καλλιτεχνικής παραγωγής μέσα από τη δημιουργία 8 video (https://youtube.com/playlist?list=PLXbcAJYeTGA1RutNGkbfxEvP8uZgu29ej).

Σύντομα, ο τελικός οδηγός του έργου OASES for Change,  θα είναι έτοιμος και θα παρουσιαστεί σε ανοιχτές εκδηλώσεις στη Λάρισα και τις άλλες πόλεις του δικτύου.

Εταίροι του έργου OASES είναι, μαζί με το ΣΜουΘ, οι οργανισμοί: ROOTS & ROUTES Cologne (Κολωνία – συντονιστής του έργου), Centro di Creazione e Cultura (Φλωρεντία), Empreinte (Lille, Γαλλία), Royal Court Theatre (Liverpool), Subjective Values Foundation (Βουδαπέστη), Kaunas Cultural Center of Various Nations (Κάουνας, Λιθουανία), Streetdance  Center (Salzburg, Αυστρία), Blues Dernegi (Κωνσταντινούπολη), Lloyds Company (Ρότερνταμ).

Το έργο OASES συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+.

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Τιμή μας να είναι ο πρωθυπουργός υποψήφιος στην Λάρισα
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπής για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων