Ειδήσεις

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος – Παράρτημα Λάρισας: Η τέχνη είναι δικαίωμα των πολιτών


Οι πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον καλλιτεχνικό κλάδο συνοδεύτηκαν από ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης στους γειτονικούς λαούς της Τουρκίας και της Συρίας που βρίσκονται απροστάτευτοι και αντιμέτωποι με τις συνέπειες ενός καταστροφικού σεισμού. Κάθε προηγούμενο ξεπέρασε η υλική βοήθεια που συγκέντρωσαν τα σωματεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας :

https://www.facebook.com/pmsparartimalarissas/posts/pfbid06b2CFDMej3aHrjSsDhZ8oVBy52hb4hHSWzWQK5yDy8wWou6PzvahiNfD3aRWu4fgl

Το 32ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας την περασμένη εβδομάδα, πέρα από τις σημαντικές αποφάσεις που πήρε για το εργατικό κίνημα της περιοχής, έστειλε μαζί την υλική βοήθεια ένα μουσικό μήνυμα με την συμβολή του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου στους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας : https://youtu.be/OtyWESzqyKo

Την Κυριακή 19/2 οργανώθηκε μια Παιδική Αποκριάτικη Γιορτή στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας η οποία ετοιμάστηκε από σωματεία αλλά και την Ένωση Γυναικών Λάρισας στέλνοντας το μήνυμα «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ. Η ΤΕΧΝΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ!». Η ομάδα που την προετοίμασε αποτελούνταν από εργαζόμενους στον χώρο της μουσικής, του χορού, εκπαιδευτικούς σε ΚΔΑΠ, μέλη της θεατρικής ομάδας του Εργατικού Κέντρου και συναδέλφους ελεγμένους σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Όλοι έβαλαν τα δυνατά τους με μεράκι και εθελοντική προσπάθεια να ετοιμαστεί μια όμορφη εκδήλωση για παιδιά.  Ήταν συγκινητικό να βλέπεις μικρούς μασκαράδες να κουβαλάνε παιχνίδια για να σταλούν σε παιδιά που θα μπορούσαν να είναι φίλοι τους από τις γειτονικές χώρες. Η δραστηριότητες ξεκίνησαν με ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού που είχε σκοπό τα παιδιά να «απελευθερώσουν» την τέχνη ενώ στην συνέχεια ακολούθησε χορός, γαϊτανάκι, δώρα και εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους! Η τέχνη είναι κοινωνική λειτουργία όχι ανταγωνισμός και εμπόριο προσόντων, αυτό προβάλουμε μέσα από κάθε μας εκδήλωση. Κοινή υπόσχεση όλων των συμμετεχόντων τέτοιες πρωτοβουλίες να συνεχίσουν και να πληθήνουν.

Οι παρεμβάσεις για τις διεκδικήσεις των καλλιτεχνών είναι σε εξέλιξη. Την Τσικνοπέμπτη υπήρχε παρέμβαση του ΠΜΣ στο γλέντι της κεντρικής πλατείας : https://youtu.be/t26zZyg3I_8 αντίστοιχα παρέμβαση από τον σύλλογο γονέων του Μουσικού Σχολείου Λάρισας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στον ετήσιο αποκριάτικο χορό του σχολείου. Στην Θεσσαλονίκη το Σαββατόκυριακο πραγματοποιήθηκε διήμερη μεγάλη συναυλία έξω από το κατειλημμένο βασιλικό θέατρο. Σήμερα πραγματοποιείται μια μαραθώνια συναυλία έξω από το κατειλημμένο θέατρο «REX» στην Αθήνα με την συμμετοχή 40 καλλιτεχνών και 15 συγκροτημάτων την οποία συνδιοργανώνουν ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών! Περιμένουμε τις απαντήσεις της κυβέρνησης σε όλο το πλαίσιο που έχουμε θέσει αναλυτικά, χωρίς να έχουμε καμία εμπιστοσύνη βέβαια. Συνεχίζουμε πολύμορφα τον αγώνα μας :

  • Απόσυρση εδώ και τώρα του ΠΔ 85/22
  • Αναβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών για δουλειά με δικαιώματα
  • Αλληλεγγύη στα αδέρφια μας σε Τουρκία και Συρία
Προηγούμενο άρθρο Σε 4 τουριστικές εκθέσεις και ένα workshop συμμετέχει τις επόμενες ημέρες η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαίνισης του Ορθοπεδικού Τμήματος