Ειδήσεις

Το επιτυχημένο 6ο ΓΕΝΤΙΚΙ Trail, παρακολούθησε ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης


Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε το 6ο Γεντίκι Trail στο ομώνυμο βουνό, το οποίο διοργάνωσε ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Τεμπών.
Η χειμωνιάτικη λιακάδα αποτέλεσε σύμμαχος των αθλητών.
Οι κούρσες ήταν δύο αποτελούμενες από τα 21 χλμ. και τα 5 χλμ.
Το σύνθημα της εκκίνησης δόθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Γεώργιο Μανώλη. Επίσης, παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Κώστας Καλαμπάκας, ο Πρόεδρος του ΔΟ.ΠΑ.Π.Ε.Π. Τεμπών κ. Γεώργιος Νικολάου, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Παιδής, ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Πουτσιάκας και ο Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας κ. Ηλίας Καφφές.
Οι αθλητές που έλαβαν μέρος ήταν από την ακριτική Σάμο ως την ακριτική Κομοτηνή, ακόμη και από το εξωτερικό, το μακρινό Καναδά.
Στον αγώνα των 21 χλμ η πρώτη τριάδα αθλητών ήταν οι Γκιζλής Αριστείδης με χρόνο 1.59.55, Λιάκος Αντρέας με χρόνο 2.01.50, και Παρμάκης Χρήστος με χρόνο 2.03.20, οι οποίοι βραβεύτηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. Κώστα Καλαμπάκα. Στις γυναίκες, η τριάδα ήταν οι Γεράρδη Νικολέτα με χρόνο 2.35.45, Τσιαγγάλη Γεωργία με χρόνο 2.50.58 και Γάτσιου Ιφιγένεια με χρόνο 2.54.44, οι οποίες βραβεύτηκαν από τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Γεώργιο Μανώλη.
Στον αγώνα των 5,1 χλμ οι νικητές ήταν οι Κασιάρας Νίκος με χρόνο 25.42, Μυσιρλάκης Στέλιος με χρόνο 28.09 και Τσέλιος Χρήστος με χρόνο 30.02, όπου τις απονομές έκανε από τον Πρόεδρο του ΔΟ.ΠΑ.Π.Ε.Π. Τεμπών κ. Γεώργιο Νικολάου.
Στις γυναίκες νικήτριες ήταν οι Παπά Αναστασία με χρόνο 35.37, Καρακώστα Κλεοπάτρα με χρόνο 37.46 και Ανδρίτσου Αθανασία με χρόνο 37.51, όπου τις απονομές έκανε ο  Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας κ. Ηλίας Καφφές.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τεμπών ανέφερε: “Ευχαριστώ τον Πρόεδρο των Μαραθωνοδρόμων Λάρισας κ. Απόστολο Γούλα για την τιμητική πρόσκληση, καθώς και τα μέλη του Συλλόγου. Εκεί που γράφω
“Επίσης να ευχαριστήσω τους εθελοντές που εργάσθηκαν για ένα επιτυχημένο και ασφαλή αγώνα, ΕΚΑΒ, ANIMUS, ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ, τους Γιατρούς κ. Θεόφιλο Καραχάλιο και κ. Θόδωρο Μυλωνά, ΕΟΔΥΑ, ΕΟΔ, Υπαίθριο Ζωή, την ομάδα φίλοι Γεντικίου, την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας, καθώς και το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών.Επίσης τους εθελοντές που εργάσθηκαν για ένα επιτυχημένο και ασφαλή αγώνα, την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας καο τον ΕΟΔΥΑ . Πολλοί αθλητές του Δήμου Τεμπών υποστηρίζουν και λαμβάνουν μέρος στη συγκεκριμένη αθλητική εκδήλωση, η οποία προσφέρει πολλά στον τόπο μας και συνεισφέρει στο ευ αγωνίζεσθαι”.
Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Πολύτιμη η συμβολή της φυτοπροστασίας στην αγροτική ανάπτυξη
Επόμενο άρθρο Την πίστα motocross και αυτοκινήτων 4χ4 στη Μεσοράχη Αναβαθμίζει η Περιφέρεια