Ειδήσεις

Νέες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Π.Ε. Λάρισας με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας


Επτά νέες πολιτιστικές εκδηλώσεις, διοργανώνονται  τους επόμενους μήνες στην Π.Ε. Λάρισας με τη  στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία με Συλλόγους, Δήμους και φορείς. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του  Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας  και έχει ως εξής:

1821-ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ στην Ελασσόνα  στις 7  και 8 Απριλίου  (Π. Ε. Λάρισας, Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών). Η παράσταση «1821-Το ξύπνημα της μνήμης», ταξιδεύει για να καταγράψει και να  παρουσιάσει την ποικίλη μουσικοχορευτική παράδοση της Ελλάδας μέσα από μύθους και δοξασίες που υπάρχουν διάσπαρτες στην ελληνική επικράτεια και συνδέονται με τη ζωή των κατοίκων, την καθημερινότητα,  την θρησκεία και τις λατρευτικές δοξασίες. Συμμετέχουν 100 χορευτές , μουσικοί,  ηθοποιοί και θα παρουσιαστούν στο κοινό περισσότερες από 200 παραδοσιακές ενδυμασίες.

–  «ΑΝΑΛΗΨΗ 2023» στη Λάρισα 24 έως 26 Μαΐου ( Π.Ε. Λάρισας, Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αβέρωφ «Ο ΘΕΤΑΛΛΟΣ»). Στο πλαίσιο της γιορτής της Αναλήψεως του Σωτήρος, το τριήμερο φεστιβάλ περιλαμβάνει  εμφάνιση πέντε παιδικών τμημάτων παραδοσιακού χορού του Συλλόγου και δύο προσκεκλημένων συγκροτημάτων με τους Βασίλη Μπακαγιάννη  στο κλαρίνο, Θάνο Ρούμπο στο βιολί, Κώστα Παπαδημητρίου στο λαούτο και  Βασίλη Σαραντινό  στα κρουστά. Επίσης θα εμφανιστούν τα τμήματα του μοντέρνου χορού, τα  τμήματα των ενηλίκων παραδοσιακού χορού και θα τραγουδήσει το τμήμα εκμάθησης παραδοσιακής μουσικής. Το τριήμερο  των εκδηλώσεων θα κλείσει με  μουσική βραδιά με την ορχήστρα BANDA ENTOPICA.

– ΑRT FESTIVAL στην Αγιά   από 2- 4 Ιουνίου  ( Π.Ε. Λάρισας, Δήμος Αγιάς, Κοινωφελής Επιχείρηση «ΚΑΛΥΨΩ»). Περιλαμβάνει ποικίλες πολιτιστικές – καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για την ανάδειξη  της περιοχής με επίκεντρο το Λιμάνι του Αγιοκάμπου.

Μουσική Βραδιά  στο Αργυροπούλι  Τυρνάβου στις  30 Ιουνίου (Π.Ε. Λάρισας, Σύλλογος Γυναικών Αργυροπουλίου «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ»). Μουσική εκδήλωση με  δημοτική παραδοσιακή μουσική με τον Νίκο Φιλιππίδη και  την εμφάνιση  χορευτικών συγκροτημάτων.

– 12ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Επαρχίας Αγιάς στην Ανάβρα Αγιάς στις 8 Ιουλίου ( Π.Ε. Λάρισας και  Σύλλογος Σαρακατσαναίων Επαρχίας Αγιάς). Στην εκδήλωση  συμμετέχουν  τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου των Σαρακατσαναίων,  χορευτικά του νομού Λάρισας  και φιλοξενούμενα συγκροτήματα.

– 17η Γιορτή Πίτας του Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης  στη Τσαριτσάνη στις 15 Ιουλίου 2023 ( Π.Ε. Λάρισας,  Σύλλογος Γυναικών Τσαριτσάνης). Περιλαμβάνει μουσική εκδήλωση με την Μαρία Μπέλλου, εμφάνιση  χορευτικών συγκροτημάτων και γαστρονομικό  happening με παρασκευές παραδοσιακών εδεσμάτων που προσφέρονται στο κοινό.

– «ΔΡΥΑΝΟΒΙΤΙΚΑ 2023» στο Δρυμό Ελασσόνας από 18-20 Ιουλίου  (Π.Ε. Λάρισας,  Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού Ελασσόνας). Περιλαμβάνει πάρτυ νεολαίας, αγώνα δρόμου, λαικοδημοτική βραδιά με λαϊκή ορχήστρα και εμφανίζονται τα  παραδοσιακά χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Δρυμού και άλλων προσκεκλημένων Συλλόγων.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού καταστήματος Καλλιθέας Ελασσόνας
Επόμενο άρθρο Ενεργειακή αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας