Ειδήσεις
Tags |

Με επιτυχία οι εργασίες της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας


Με επιτυχία και συμμετοχή των εγκατεστημένων επιχειρήσεων της Βιομηχανικής Περιοχής πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών οι εργασίες της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας το απόγευμα της Τετάρτης, της 15ης Φεβρουαρίου 2023. Στη Συνέλευση παρέστησαν οι εκπρόσωποι 21 επιχειρήσεων – μελών.

Κεντρικό θέμα της συνέλευσης υπήρξε το μείζον ζήτημα της απομόνωσης της Βιομηχανικής Περιοχής από το δικαίωμά της στην αυτοπαραγωγή ενέργειας, η οποία έχει θέσει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των εγκατεστημένων Επιχειρήσεων. Τα μέλη της Ένωσης προχώρησαν σε αποφάσεις για την ίδρυση μίας ενιαίας ενεργειακής κοινότητας με σκοπό τη δημιουργία δικού τους υποσταθμού αυτοπαραγωγής ενέργειας μέσω των φωτοβολταϊκών Net Metering.

Παράλληλα, τα μέλη της Ε.Ε. ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας προέβησαν στη λήψη αποφάσεων και για ζητήματα που αφορούν στη φύλαξη και ασφάλεια της Βιομηχανικής Περιοχής, την καθαριότητα και τα δημοτικά τέλη, ενώ ιδιαίτερα ενθαρρυντική ήταν η συζήτηση για τα νέα project, που πρόκειται να υλοποιηθούν εντός της ΒΙ.ΠΕ., με σημαντικότερα εξ αυτών την ίδρυση περιφερειακού ιατρείου και τη λειτουργία ενός χώρου οργάνωσης & εκπαίδευσης στελεχών και επιχειρηματιών εντός ΒΙ.ΠΕ.. Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Ευάγγελος Γκάγκος παρουσίασε μια σειρά από ενέργειες που έχουν ήδη γίνει προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ έθεσε προτάσεις με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας και της ασφάλειας του συνόλου των επιχειρήσεων της ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας.

Στη Γενική Συνέλευση απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ, κ. Γεώργιος Ρουπακιάς, ο οποίος τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της συνεργατικότητας των Θεσσαλικών επιχειρήσεων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αναγκαιότητα της άμεσης λήψης αποφάσεων σχετικά με το ενεργειακό ζήτημα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ενεργειακή κρίση αποτελεί μάστιγα τόσο για τον απλό πολίτη, όσο και για τις επιχειρήσεις, για τις οποίες τίθεται πια θέμα βιωσιμότητας και διατήρησης της ανταγωνιστικότητάς τους σε παγκόσμιο επίπεδο». Τέλος δήλωσε τη διαθεσιμότητα του Συνδέσμου για συνεργασία και συζήτηση νέων προτάσεων, καθώς και την αμέριστη υποστήριξή του προς όλες τις επιχειρήσεις της Βιομηχανικής Περιοχής.

 

Τα μέλη της Ένωσης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσίαση στελέχους του ΣΘΕΒ αναφορικά με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, μονάδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας. Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας, αποτελεί εθνική υποδομή για την υποστήριξη της καινοτομίας και της μεταφοράς τεχνολογίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Η Γενική Συνέλευση έκλεισε με την ανάθεση νέων στόχων, με κυριότερο εκείνον της άμεσης λήψης μέτρων με σκοπό την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης αλλά και προγραμματισμό των ενεργειών που απαιτούνται για την υλοποίηση του προγράμματος δράσης για το 2023.

Προηγούμενο άρθρο Ρένα Καραλαριώτου: Η θυσία τους ας οδηγεί τις νέες γενιές
Επόμενο άρθρο Γ. Λαμπρούλης: 43% περισσότερα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι για φάρμακο