Ειδήσεις

Ελληνική Λύση: Παράνομη μεταφορά πυρομαχικών από τη Θεσσαλία


Κύριε Υπουργέ, Σύμφωνα με ενημέρωση από κάτοικους των Φαρσάλων της Λάρισας, έντονες αντιδράσεις υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή τους, σχετικά με τη συνεχόμενη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία. Καταγγέλλουν οι ως άνω ότι πριν από λίγο καιρό και για δεύτερη φορά στις 22.11.22 τέσσερις μεγάλες νταλίκες με ουκρανικές πινακίδες φόρτωσαν πυρομαχικά από αποθήκες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή τους. Θεωρούν οι ως άνω παράνομο και απαράδεκτο το γεγονός, καθώς πιστεύουν ότι έτσι μειώνεται το αξιόμαχο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που εξοπλίζονται από το στέρημα των Ελλήνων.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να ενεργήσετε καταλλήλως, ώστε να δοθούν εξηγήσεις στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Φαρσάλων της Λάρισας, σχετικά με τις καταγγελίες τους για τη μεταφορά πυρομαχικών με ουκρανικές νταλίκες από την περιοχή τους;

 

Η απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα «Παράνομη μεταφορά πυρομαχικών από τη Θεσσαλία», σας γνωρίζω, καταρχάς, ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) στο πλαίσιο της αποστολής τους διαθέτουν την κατάλληλη οργάνωση, επιχειρησιακή σχεδίαση και ετοιμότητα για την υπεράσπιση της κυριαρχίας και των εθνικών συμφερόντων της Πατρίδας. Εντούτοις, οι ειδικότερες ενέργειες, στις οποίες προβαίνουν οι ΕΔ, δεν δύναται να κοινοποιηθούν μέσω της παρούσας διαδικασίας, λόγω της υψηλής τους διαβάθμισης.

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου στον Τύρναβο
Επόμενο άρθρο Την πίτα της έκοψε η Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων Θεσσαλίας