Ειδήσεις

10ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών – Ανοιχτό κάλεσμα


10 χρόνια Μύλος Παραστατικών Τεχνών! Το φεστιβάλ της πόλης της Λάρισας, αφιερωμένο στις παραστατικές τέχνες, ολοκληρώνει τον πρώτο 10ετή κύκλο του και γιορτάζει την επέτειό του από τις 22 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου 2023.

Κι όπως κάθε χρόνο πλέον, έτσι και φέτος, το φεστιβάλ καλεί τα σχήματα και τους καλλιτέχνες να καταθέσουν τις προτάσεις τους για συμμετοχή στο φετινό πρόγραμμα. Η θεματική που επιλέχθηκε για το 2023, τιμώντας τα 10 χρόνια πορείας και συνεργασιών, είναι ο ΚΥΚΛΟΣ.

ΚΥΚΛΟΣ

Ο κύκλος είναι ένα σχήμα που περικλείει και ορίζει, αλλά με τρόπο δυναμικό και όχι στατικό. Τα δέκα χρόνια μάς εμπνέουν να κοιτάξουμε πίσω και να δούμε τη διαδρομή, να θυμηθούμε ξεχωριστές παραστάσεις, στιγμές συνάντησης με τις ομάδες της πόλης, αλλά και ζεστές συνεργασίες και να σχεδιάσουμε με γνώμονα την εμπειρία και την ανατροφοδότηση από τα 10 χρόνια, το όραμα για την επόμενη δεκαετία.

Ως προς το κομμάτι της καλλιτεχνικής δημιουργίας, με τον όρο ΚΥΚΛΟ σκεφτόμαστε:

-τον κύκλο του χρόνου, την εξέλιξη, την ιστορικότητα, την επανάληψη που ποτέ δεν είναι ίδια

-τον κύκλο της κοινότητας, τους αποκλεισμούς και την προσπάθεια άρσης τους

-τον κύκλο της σκηνής, το σύνολο και τον συνδυασμό των τεχνών

-τη βιωσιμότητα και την κυκλική οικονομία

Οι διοργανωτές του 10ου Μύλου Παραστατικών Τεχνών απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα σε καλλιτέχνες και ομάδες που επιθυμούν να συνθέσουν μαζί μας τον χάρτη του φετινού προγράμματος. H πρόσκληση αφορά παραστάσεις θεάτρου και χορού, μουσικές παραστάσεις, διακαλλιτεχνικές παραστάσεις και σύγχρονες performance, εκθέσεις, και εργαστήρια στις παραστατικές τέχνες.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε προτάσεις που περιλαμβάνουν στοιχεία προσβασιμότητας. Η υποβολή των προτάσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέχρι τις 28/02/2023 στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://mpart.gr/opencall

Για προτάσεις που αφορούν την ενότητα Παραστατικές Τέχνες στην Οθόνη (MPArt.OS) με ταινίες και βίντεο μικρού μήκους, η πρόσκληση έχει ανοίξει ήδη στην πλατφόρμα filmfreeway στον σύνδεσμο https://filmfreeway.com/MillofPerformingArts, με την προσθήκη και νέου τμήματος αφιερωμένoυ στα κοινωνικά ντοκιμαντέρ.

Ο 10ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών συνδιοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε:

Μύλος Παραστατικών Τεχνών: info@mpart.gr, 2410531778, 6947890412

Προηγούμενο άρθρο Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας διοργανώνει εκδήλωση στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου στον Τύρναβο