Ειδήσεις

Μάξιμος για Ολοκαύτωμα Δομένικου: Επικίνδυνη η λήθη της ιστορίας


«Καθώς στην Ευρώπη, μετά από 8 δεκαετίες, διεξάγεται ένας καταστροφικός πόλεμος, ο οποίος κλείνει, ήδη, αυτές τις ημέρες έναν χρόνο, αναδεικνύεται βαρύτερο το ιστορικό και το ηθικό μας χρέος να υπενθυμίζουμε τις επικίνδυνες ατραπούς στις οποίες οδηγεί η λήθη για τραγικά γεγονότα, όπως το ολοκαύτωμα του Δομένικου. Η ιστορία, δυστυχώς, όταν λησμονείται, και αυτό συμβαίνει συχνά στους ανθρώπους, επαναλαμβάνεται. Γιατί η ιστορία δεν είναι απλές πληροφορίες για το παρελθόν αλλά εργαλείο διαχείρισης του παρόντος που διαμορφώνει το κοινό μας μέλλον». Τα παραπάνω δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τα 80 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Δομένικου και τις εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνουν ο Δήμος Ελασσόνας και η Τοπική Κοινότητα Δομένικου «Καυκάκεια 2023».

Ο Θεσσαλός πολιτικός δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις μνήμης, καθώς βρίσκεται στην Ρώμη, επικεφαλής πολυεθνικής αντιπροσωπείας της ΔΣΟ, για την παρουσίαση του Τόμου «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο», στο πανεπιστήμιο της αιώνιας πόλης, και για συναντήσεις στη Βουλή της Ιταλίας και το Βατικανό, στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας για το ζήτημα της Αγίας Σοφίας.

Στη δήλωσή του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημειώνει ότι «έχουμε χρέος στη διατήρηση της μνήμης των αδικοχαμένων συμπατριωτών μας, που πλήρωσαν με τη ζωή τους τις θηριωδίες των κατακτητών. Η ελάχιστη ανταπόδοση που οφείλουμε στους πατριώτες που θυσιάστηκαν στο Ολοκαύτωμα του Δομένικου είναι να τιμάμε τη μνήμη τους και να διαδίδουμε στο διηνεκές τα μηνύματα της θυσίας τους».

Προηγούμενο άρθρο Επεκτείνεται η συνεργασία Δήμου Λαρισαίων ΔΕΘ Helexpo για την Agrothessaly
Επόμενο άρθρο Κοπή πίτας του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών