ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ ΣΤΗΝ 11 Π.Μ. ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ


Η τελετή παράδοσης – παραλαβής, που έγινε χθες το πρωί στην 110 ΠΜ, ξεκίνησε με δοξολογία που τέλεσε ο μητροπολίτης Λάρισας σεβ. Ιγνάτιος, παρουσία του αρχηγού ΤΑ αντιπτεράρχου Ευάγγελου Τουρνά.

Ο απερχόμενος διοικητής, ταξίαρχος Δημήτρης Παπαμιχαήλ κατά την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής, χωρίς να κάνει αναλυτικό απολογισμό της θητείας του για 2,5 χρόνια στη διοίκηση της Πτέρυγας αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα για να τονίσει πως «οι καιροί που διανύουμε είναι πολύ δύσκολοι. Το έχουμε νιώσει όλοι και σε υπηρεσιακό και σε προσωπικό επίπεδο. Δεν υπάρχει όμως κανένα περιθώριο να κάνουμε την παραμικρή έκπτωση στην εκπλήρωση της αποστολής μας.

Η πατρίδα τώρα μας έχει μεγαλύτερη ανάγκη. Τώρα πρέπει η Πολεμική Αεροπορία να σταθεί όρθια και δυνατή, προκειμένου να συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας, λειτουργώντας ως δύναμη αποτροπής στο ασταθές πολιτικο-στρατιωτικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής μας. Ο Θουκυδίδης είπε «Τον καλό στρατό δεν τον κάνουν τα πολεμικά μέσα, τον καλό στρατό τον κάνει η καλή ποιότητα των ανθρώπων, η σκληρή εκγύμναση και η πειθαρχία». Για τον λόγο αυτό ζητώ από όλους σας να συνεχίσετε να δείχνετε τον καλύτερό σας εαυτό και να δίνετε το μέγιστο των δυνατοτήτων σας. Μαζί με την επαγγελματικότητα και το φιλότιμο που σας διακρίνει, ως αντίδοτο στις δυσχέρειες της εποχής μας, ελευθερώστε και εκμεταλλευτείτε τη δημιουργικότητα και την ευρηματικότητα που διαθέτετε» κατέληξε ο κ. Παπαμιχαήλ ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή Β’ Κλάδου Εκπαίδευσης – Προσωπικού στο ΑΤΑ.

Ο κ. Μπλιούμης, με αφορμή την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής, αναφέρθηκε αρχικά στις εξελίξεις στη Μεσόγειο για να τονίσει πως «η συνεχώς μεταβαλλόμενη διεθνής πολιτικο – στρατιωτική κατάσταση στον ευρύτερο χώρο της ανατολικής Μεσογείου, η εξέλιξη της απειλής, αλλά και στο πλαίσιο της αρχής, ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αναπτύσσουν μία δυναμική συνεχούς αγώνα και προσπάθειας για αύξηση της επιχειρησιακής ικανότητας, με ταυτόχρονη προβολή της αμυντικής και αποτρεπτικής μας ισχύος».

Για να προσθέσει ότι «η δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία που περνάει η χώρα μας, καθώς και η παγκόσμια τάση μείωσης των αμυντικών δαπανών επιβάλλουν την ακόμη περισσότερο ορθολογιστική διαχείριση των διατιθέμενων πόρων, με ακόμη αυστηρότερα τεχνικo – επιχειρησιακά κριτήρια, που να ικανοποιούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τον συντελεστή κόστος προς αποτελεσματικότητα, κάνοντας σήμερα τον αγώνα και την προσπάθειά μας πιο δύσκολη». Αναλύοντας τους στόχους του σημείωσε πως «κομβικά σημεία και καθοριστικοί παράγοντες της προσπάθειας αυτής είναι: Η διατήρηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Μονάδος σε υψηλά επίπεδα. Η αύξηση της διαθεσιμότητας των οπλικών μας συστημάτων και μέσων. Η αναβάθμιση της παρεχόμενης εξατομικευμένης εκπαίδευσης στο έδαφος και στον αέρα, έτσι ώστε ούτε μία εργατοώρα συντήρησης, ούτε μία λίβρα καυσίμου να μην ξοδευτεί, χωρίς να ικανοποιεί την αύξηση της μαχητικής ικανότητας της Μονάδος. H ασφάλεια των πτήσεων και εδάφους, η οποία είναι αδιαπραγμάτευτη ως προς τα όριά της. Εφησυχασμός, χαλαρότητα και αδιαφορία είναι έννοιες που δεν συνάδουν με τον χώρο μας. Η βελτίωση των χώρων και των συνθηκών διαβίωσης του προσωπικού, με την πλήρη αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων μας» κατέληξε ο κ. Μπλιούμης.

Στην τελετή, μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Ρένα Καραλαριώτου, ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων Σπ. Μπαρμπούτης, διοικητές Μοιρών, διατελέσαντες διοικητές της 110 ΠΜ, εκπρόσωποι αποστράτων της ΠΑ αλλά και προσωπικό της Πτέρυγας.

Προηγούμενο άρθρο ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΟΥ
Επόμενο άρθρο Kλειστό το δημαρχείο Ελασσόνας την πέμπτη, 28 Αυγούστου