Ειδήσεις

Απόκριες και Κούλουμα στο Δήμο Κιλελέρ


Σε αποκριάτικους ρυθμούς κινείται αυτές τις μέρες ο Δήμος Κιλελέρ. Στο πλαίσιο αυτό συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού  Αχ. Χατζούλης πλαισιωμένος από τους προϊσταμένους των τμημάτων Πολιτισμού, Ταμείου, Διαχείρισης και Προμηθειών Σ. Πασαλίδου, Χ. Μπακρατσά και Ε. Παλιούρα και από υπαλλήλους- συνεργάτες των παραπάνω τμημάτων.

Ο Αντιδήμαρχος τόνισε τα εξής: «Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα χωριά του Δήμου γίνονται υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ και σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες τους κατά τόπους συλλόγους και διάφορους φορείς. Η συνεργασία και η πολιτική των «ανοιχτών θυρών» ήταν και παραμένει κυρίαρχη αντίληψη της δημοτικής αρχής γενικά και της Αντιδημαρχίας πολιτισμού ειδικότερα. Και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, συνεργαστήκαμε απρόσκοπτα με όλες τις τοπικές κοινότητες και τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται  στο Δήμο ικανοποιώντας τα αιτήματα τους για τον εορτασμό των αποκριών. Όλες οι αιτήσεις που κατέθεσαν, είτε οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων είτε οι σύλλογοι, έγιναν αποδεκτές χωρίς αποκλεισμούς. Σήμερα, παραμονές του εορτασμού, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Δήμος Κιλελέρ θα γιορτάσει σε όλα τα χωριά του με αποκριάτικη διάθεση και με αστείρευτο κέφι. Ευχαριστώ όλους τους εθελοντές που πρόσφεραν μια χείρα  βοηθείας για να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα»

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν τσικνίσματα, κάψιμο καρνάβαλου, καρναβαλικές παρελάσεις, παραδοσιακή φασολάδα, κλόουν και ψυχαγωγούς.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στις τοπικές κοινότητες του Δήμου  ανακοινώθηκε και έχει ως εξής:

Κυριακή 19/2/2023 ΜεγάλοΜοναστήρι.

Σάββατο 25/2/2023 Άγιος Γεώργιος, Ζάππειο, Κυπαρίσσια, Νίκαια, Γλαύκη και  Χάλκη.

Κυριακή 26/02/23  Σωτήριο, Αγναντερή,  Καλαμάκι, Κιλελέρ, Μέλισσα,Λοφίσκος, Μαυροβούνι,  Βούναινα,  Μύρα,  Καλό Νερό,  Σοφό,  Νίκαια,  Γαλήνη,  Γλαύκη,  Ελευθέριο,  Μελία καιΟμορφοχώρι.

Καθαρά Δευτέρα  27/02/23 Αρμένιο, Μεγάλο Μοναστήρι, Σωτήριο,  Αγναντερή, Καλαμάκι, Κιλελέρ, Νέο Περιβόλι, Άγιοι Ανάργυροι, Βούναινα, Μικρό Βουνό, Δίλοφος, Ζάππειο, Μοσχοχώρι, Μύρα, Καλό Νερό,  Σοφό, Νίκαια, Χαρά, Νέες Καρυές, Γαλήνη, Γλαύκη, Ελευθέριο, Μελία, Μελισσοχώρι, Ομορφοχώρι, Πλατύκαμπος και Χάλκη.

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας με Βορίδη για θέματα υπουργείου Εσωτερικών, διαγωνισμό ΑΑΔΕ, αιτήματα ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΚΕΔΕ
Επόμενο άρθρο Η Ρένα Καραλαριώτου στην εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων