Ειδήσεις

Μάξιμος: Αναγκαίες διορθώσεις στο Κτηματολόγιο σε Φαλάννη-Δασοχώρι


Την ανάγκη διευθέτησης των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί με το Κτηματολόγιο στην περιοχή της Φαλάννης του δήμου Λαρισαίων και τα οποία εμποδίζουν τους ιδιοκτήτες των ακινήτων να προβούν στις επιθυμητές μεταβιβάσεις, ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός με την Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή συνηγορεί σε σχετικό αίτημα που του διατυπώθηκε με επιστολή του προέδρου της Κοινότητας Φαλάννης, κ. Κωνσταντίνου Λυγούρα. Όπως επισημαίνεται, το τελευταίο χρονικό διάστημα η κοινότητα δέχεται πολλά παράπονα από ιδιοκτήτες ακινήτων της Φαλάννης και του οικισμού Δασοχωρίου ότι αδυνατούν να προβούν σε μεταβιβάσεις και στις απαραίτητες διορθώσεις στα ακίνητά τους διότι το Κτηματολόγιο έκλεισε. Γι’ αυτό και ζητούν να γίνει η αναγκαία νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να λειτουργήσει το Κτηματολόγιο για να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καταλήγει στην Αναφορά του ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό την αξιολόγηση και την ικανοποίηση του αιτήματος της Κοινότητας Φαλάννης και την ενημέρωσή του επ’ αυτού.

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
Επόμενο άρθρο Σεμινάριο Ιστορίες του σήμερα για το αύριο για εκπαιδευτικούς στο Μουσείο Σιτηρών