Ειδήσεις

ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση: Εργαλεία του κεφαλαίου κατά των λαών


Η Επιτροπή Ειρήνη Λάρισας (μέλος ΕΕΔΥΕ) καλεί στην εκδήλωση για την παρουσίαση της ειδικής επικαιροποιημένης έκδοσης «ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση: Εργαλεία του κεφαλαίου κατά των λαών», την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, στις 18:30 στο Επιμελητήριο Λάρισας (Παπακυριαζή 44). Η εκδήλωση της παρουσίασης περιλαμβάνει ομιλία εκ μέρους του αντιπρόεδρου της ΕΕΔΥΕ, Νίκου Ζιώγα.

Η συγκεκριμένη έκδοση αποτελεί μια προσπάθεια από την ΕΕΔΥΕ στην κατεύθυνση της ενημέρωσης του λαού για τις πολύ επικίνδυνες εξελίξεις όλου του τελευταίου διαστήματος, της αποκάλυψης τόσο του χαρακτήρα των ιμπεριαλιστικών ενώσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ως εργαλεία του κεφαλαίου κατά των λαών, όσο και των βαριών ευθυνών που φέρουν η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού για το ολοένα και μεγαλύτερο βάθεμα της εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, για τη μετατροπή της χώρας όχι μόνο σε αμερικανονατοϊκό πολεμικό ορμητήριο, αλλά ταυτόχρονα και σε στόχο αντιποίνων.

Αποτελεί συνέχεια της αντίστοιχης έκδοσης που είχε κυκλοφορήσει το 2018, εμπλουτίζοντάς την με τις πυκνές εξελίξεις που μεσολάβησαν από τότε μέχρι σήμερα, αλλά και με την πείρα που συγκεντρώθηκε από την πολύμορφη δράση του αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, συνολικά του λαϊκού κινήματος.

Στην έκδοση εκτός από τα ιστορικά στοιχεία και τις εξελίξεις όλων των τελευταίων χρόνων περιλαμβάνονται αναλυτικά οι υπάρχουσες ευρωατλαντικές βάσεις, ο ρόλος κάθε μιας ξεχωριστά, αλλά και ορισμένα στοιχεία για κάθε περιοχή.

 

Προηγούμενο άρθρο Διακοπή υδροδότησης κατά μήκος της Ε.Ο. Λάρισας-Τυρνάβου την Πέμπτη 16/2
Επόμενο άρθρο Άννα Βαγενά: Προεκλογικό ξεροκόμματο