Ειδήσεις

Ερευνήτριες και καλλιτέχνιδες του έργου Body Shining στον Μύλο του Παππά


Την Τετάρτη και την Πέμπτη, 8 και 9 Φεβρουαρίου, ο Μύλος του Παππά φιλοξένησε την 2η διακρατική διαχειριστική συνάντηση του έργου Body Shining (Erasmus+), στόχος του οποίου είναι η πρόληψη και η καταπολέμηση του φαινομένου του body shaming στους νέους.

Μια δεκαμελής ομάδα συνεργατριών από 5 ευρωπαϊκούς καλλιτεχνικούς και κοινωνικούς οργανισμούς από ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες, συναντήθηκαν στον Μύλο του Παππά, ενημερώθηκαν για την πρόοδο του έργου έως τώρα και σχεδίασαν από κοινού τα επόμενα βήματα και δράσεις, μέχρι την τελική παρουσίαση της καλλιτεχνικής καμπάνιας σε κάθε πόλη, την άνοιξη/καλοκαίρι του 2023.

Επίσης, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Μύλου του Παππά και να ενημερωθούν για τη λειτουργία του ως ανοιχτού κέντρου πολιτισμού στην πόλη.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι των οργανισμών MOH (Μπάρι/Ιταλία), Elan Interculturel (Παρίσι/Γαλλία), University of Atypical (Μπέλφαστ/ Β. Ιρλανδία), ΣΜουΘ (Λάρισα/Ελλάδα) και Animus (Σόφια/Βουλγαρία).

Στο πλαίσιο του έργου Body Shining έχουν παραχθεί μια έρευνα για τη συλλογή μαρτυριών body shaming στις 5 χώρες, καθώς και εκπαιδευτικά εργαλεία βασισμένα στην τέχνη, που απευθύνονται σε εργαζόμενους στον τομέα της νεολαίας που επιθυμούν να δουλέψουν πάνω στο θέμα του body shaming και της αποδοχής του σώματος, διαθέσιμα εδώ: https://www.bodyshining.eu/resources/

Για να μάθετε περισσότερα για το έργο ή να συμμετέχετε στα προσεχή εργαστήρια, επικοινωνήστε με το ΣΜουΘ στο info@smouth.com ή στο τηλ 6947890412.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το τρίο Alter Sonus στο Μουσικότροπο
Επόμενο άρθρο Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Λαογραφικό Μουσείο