Ειδήσεις

Σεμινάριο για τη χρήση απινιδωτών στο Δήμο Κιλελέρ


Με στόχο να δημιουργηθούν ασφαλείς συνθήκες προφύλαξης αλλά και άμεσης επέμβασης σε έκτακτες περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής, ο Δήμος Κιλελέρ θα παραχωρήσει στα ενεργά σωματεία και αθλητικούς συλλόγους (που δεν διαθέτουν) συσκευές αυτόματων απινιδωτών.

Η παραχώρηση θα γίνεται έπειτα από αίτημα του Συλλόγου στο Δήμο, τουλάχιστον 2 ημέρες πριν την έναρξη κάποιου  αθλητικού γεγονότος (π.χ αγώνας)  και ο απινιδωτής θα επιστρέφεται την επόμενη μέρα της λήξης.

Ο Δήμος Κιλελέρ διαθέτει συσκευές αυτόματων απινιδωτών και αυτές καλύπτουν τις Δημοτικές Ενότητες ως εξής:

1 απινιδωτής για τη Δ.Ε Πλατυκάμπου

1 απινιδωτής για τις Δ.Ε Νίκαιας και Κραννώνα

1 απινιδωτής για τις Δ.Ε Αρμενίου και Κιλελέρ

Στον άμεσο προγραμματισμό του Δήμου έχει ενταχθεί η αγορά επιπλέον συσκευών.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Νίκαιας ενημερωτικό σεμινάριο με τίτλο «Βασική Υποστήριξη Ζωής με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή». Το σεμινάριο  αφορούσε στην παροχή εκπαίδευσης σε βασικές αλλά σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες, για την εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) σε περιπτώσεις Καρδιακής Ανακοπής σε ενήλικες, σύμφωνα με τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης.

Το σεμινάριο είχε συνολική διάρκεια 2 ωρών και περιελάμβανε:

α). Επίδειξη δεξιοτήτων (σενάριο διαχείρισης καρδιακής ανακοπής σε πραγματικό χρόνο).

β). Διάλεξη για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και την ασφαλή εφαρμογή – χρήση Απινιδωτή.

γ). Πρακτική εξάσκηση Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης με χρήση Απινιδωτή σε εκπαιδευτικά προπλάσματα (κούκλες), σε ολιγομελείς ομάδες εκπαιδευομένων.

δ). Επίδειξη και πρακτική εξάσκηση στην τοποθέτηση σε πλάγια θέση ασφαλείας (ανάνηψης).

ε). Επίδειξη και πρακτική εξάσκηση στην αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα.

Η υλοποίηση του σεμιναρίου έγινε από Πιστοποιημένους Εθελοντές Εκπαιδευτές της ΕΟΔΥΑ (Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών) και συμμετείχαν σε αυτό εκπρόσωποι των αθλητικών συλλόγων του Δήμου Κιλελέρ οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για την σχετική δράση.

Παραβρέθηκαν η Γ.Γ. του Δήμου Β. Χλιάπη – Γκουνιαρούδη, οι Αντιδήμαρχοι Γ. Κουκούτσης και Αχ. Χατζούλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γ. Ακριβούλης και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Γαλήνης Κ. Κατσικάρης.

Προηγούμενο άρθρο To Fashion City Outlet τοποθετεί οκτώ νέους ταχυφορτιστές Tesla!
Επόμενο άρθρο Innovent Forum 2023: Ολοκληρώθηκε με Επιτυχία η Υβριδική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας