Ειδήσεις

Μάξιμος: Προστρέξαμε σε βοήθεια του τουρκικού λαού παρά τις προκλήσεις της Τουρκίας


«Ο ελληνικός λαός απέδειξε και αυτήν την φορά την μεγαλοψυχία του και τα ανθρωπιστικά ιδεώδη από τα οποία εμφορείται, σύμφωνα με τις ιστορικές και θρησκευτικές καταβολές του. Από την πρώτη στιγμή προσέτρεξε προς βοήθεια στον δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό, ο οποίος στις περιοχές που κτύπησε ο εγκέλαδος, βιώνει μια πρωτοφανή τραγωδία. Παραμερίζοντας, τις διαρκείς ιταμές απειλές εκ μέρους της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας και των πολιτικών παραγόντων της γείτονος, που έφταναν μέχρι του σημείου να προειδοποιούν για κατάκτηση ελληνικών εδαφών, θέσαμε σύμπασα η κοινωνία, το αλτρουιστικό καθήκον της αρωγής στον πλησίον, σε κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτου φυλής, ακόμη και σε αυτόν που μπορεί να συμπεριφέρεται ως εχθρός. Κι αυτό, χωρίς αμφιβολία, είναι μια σπουδαία παρακαταθήκη που την έχει εμπεδώσει στην κουλτούρα μας η Ορθοδοξία. Ελπίζω ότι σύντομα θα επιλυθούν και τα όσα εμπόδια παρεμβάλλονται για την προσφορά ουσιαστικής βοήθειας και στον ταλαιπωρημένο από τον εμφύλιο πόλεμο λαό της Συρίας, ο οποίος βρίσκεται κι αυτός αντιμέτωπος με μια ανθρωπιστική καταστροφή λόγω του σεισμού». Τα παραπάνω δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, από τον Πλατύκαμπο του δήμου Κιλελέρ, όπου βρέθηκε για την εορτή του πολιούχου του χωριού Αγίου Χαραλάμπους.

 

Σεβασμός στην πίστη μας

Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του σημείωσε ότι «ο σεβασμός προς την πίστη και στις παραδόσεις μας δεν είναι μια αγκύλωση στο παρελθόν, όπως διατείνονται κάποιοι, αλλά η αναγνώριση των σημαντικών στοιχείων της ταυτότητάς μας, όπως αυτά σφυρηλατήθηκαν μέσα στους αιώνες. Ο ελληνισμός, έχοντας να αντιμετωπίσει σοβαρές προκλήσεις σε έναν κόσμο ρευστό και με συνεχείς αναταράξεις, πρέπει να ενισχύει τις ρίζες του, για να υπερνικήσει τις σοβαρές δυσκολίες. Και είναι πραγματικά εξαιρετικά ευχάριστο και ελπιδοφόρο ότι, μετά από τα χρόνια της πανδημίας και των περιορισμών που επέβαλε στις κοινωνικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις μας, μπορούμε πάλι να βρισκόμαστε και να εορτάζουμε όλοι μαζί. Χρόνια Πολλά!».

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας – Συρίας από το Δ. Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας συνεχίζει την συγκέντρωση υλικών πρώτης ανάγκης