Ειδήσεις

Το Innovent Forum 2023 ξεκινά στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST


Η πρώτη υβριδική Έκθεση Επιστήμης & Τεχνολογίας Innovent Forum ανοίγει τις πύλες της για το κοινό αύριο, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 10:00, διά ζώσης στο JOIST στη Λάρισα (Βαλτετσίου και Τριπόλεως) και online. Πρόκειται για μία διοργάνωση του Πάρκου Καινοτομίας JOIST σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με υποστηρικτές το Elevate Greece, τον Σύνδεσμο Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ΣΘΕΒ, το EIT Digital, το EIT Food, την Industry Disruptors-Game Changers, το L-Stone Capital, τη Whitebeam Ventures, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ΣΕΒ.

Το Innovent Forum 2023 προωθεί και αναδεικνύει καινοτόμα προϊόντα, υπηρεσίες και μετασχηματιστικές λύσεις που αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα, με στόχο την αξιοποίηση τους μέσα από τη δικτύωση και τη συνεργασία.

Η Έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 και δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να πάρουν μέρος δωρεάν σε B2B & B2G matchmaking συναντήσεις δικτύωσης και συνεργασίας με επιχειρήσεις, οργανισμούς και επενδυτές της επιλογής τους, οι οποίες συντονίζονται από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, μέλη του Δικτύου Enterprise Europe Network.

Η πρώτη ημέρα του InnoventForumπεριλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα πάνελ συζητήσεων, παρουσιάσεων καλών πρακτικών και ομιλιών. Η πρωινή συνεδρία είναι αφιερωμένη στην επιστήμη και την τεχνολογία στις επιχειρήσεις σήμερα και θα συζητηθούν θέματα όπως «Οι Αναδυόμενες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση και η Εφαρμογή τους», «Ψηφιακή Υγεία: Οι Σύγχρονες Τάσεις και οι Αλλαγές στον Τομέα της Υγείας», «Ο Ρόλος των Τοπικών Οικοσυστημάτων και η Ενίσχυση των Επιχειρήσεων – Οι επιχειρήσεις του ΣΗΜΕΡΑ με το Βλέμμα στο ΑΥΡΙΟ», «Από το Εργαστήριο στην Αγορά: Η Διαδρομή για την Πυροδότηση της Καινοτομίας» και «Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός στην Ελλάδα: Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις και Φορείς από τους Ευρωπαϊκούς Κόμβους Ψηφιακής Καινοτομίας». Την απογευματική συνεδρία «Πώς οι Κόμβοι Ψηφιακής Καινοτομίας και οι Δημόσιοι Φορείς Συμβάλλουν στην Ανάπτυξη της Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας και της Τεχνολογίας;» θα χαιρετήσουν ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Απόστολος Καλογιάννης και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Καινοτομίας, κ. Αθανάσιος Κυριαζής, ενώ θα ακολουθήσουν ομιλίες του Co-Founder & CEO της Aisthesis Medical, κ. Γιάννη Γκουζιώνη και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Elevate Greece, κ. Μιχάλη Δρίτσα.

Η δεύτερη ημέρα του InnoventForum, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, εστιάζει στις νεοφυείς επιχειρήσεις και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης και περιλαμβάνει πάνελ συζητήσεις με θέμα«Ευκαιρίες Χρηματοδότησης: Μαθαίνοντας από το Ευρωπαϊκό Περιβάλλον» και «Ο Ρόλος των Venture Capitals και η Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και των Startups»,  καθώς και το workshop«Από την Ιδέα έως την Επιτυχία: Δημιουργώ τη Δική μου Επιχείρηση».

Στο Innovent Forum συμμετέχουν κορυφαίοι εκθέτες που θα παρουσιάσουν στο κοινό τα τεχνολογικά και επιστημονικά επιτεύγματά τους, όπως το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Κέντρο Ικανοτήτων I4by Design, ο Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας EduΤech των Προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η spin-off FoodOxys, ο Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας ESDA LAB, το Ενεργειακό Κέντρο Ικανοτήτων ΕΚΙ, το eMT cluster, το Ελληνικό Κέντρο Προσθετικής Κατασκευής H-CAM, η εταιρεία BIOEMTECH, ο Ελληνικός Συνεργατικός Σχηματισμός Ψηφιακής Υγείας HDHC, το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας Bi.H.E.Lab, το IsZEB Cluster, ο Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας Health Hub, η startup SEEMS,η εταιρεία Horizon, η Τεχνική Ανάπτυξη Α.Τ.Ε.Β.Ε., το Ινστιτούτο Βιο-Οικονομίας και Αγρο-Τεχνολογίας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης , η spin-off farmB, το Εργαστήριο Βιοϊατρικής Απεικόνισης του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας , το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας iED, το Κέντρο Ικανοτήτων ΠΥΘeΙΑ, τοευρωπαϊκό έργο FF-IPM, το έργο CD-PMS, το έργο ΠΡΟΒΛΕΠΩ κ.ά.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Προηγούμενο άρθρο ΣΕΤΕ και Περιφέρεια Θεσσαλίας παρουσιάζουν το στρατηγικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης μέχρι το 2030
Επόμενο άρθρο Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης