Ειδήσεις

Μάξιμος: Περισσότερη αλληλεγγύη και ανθρωπιά με Αρωγή και Ελπίδα στον Αμπελώνα


«Το εθελοντικό κίνημα, οι δικές σας προσπάθειες που αναδεικνύουν τις αξίες της συνένωσης δυνάμεων, του “εμείς” και όχι του “εγώ”, της αλληλεγγύης, αξίζουν τον δημόσιο έπαινο». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στον σύντομο χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει από τον πρόεδρο κ. Γιώργο Κουκούλη στην εκδήλωση του Φιλανθρωπικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελώνα «Η Αρωγή».

Ο Θεσσαλός πολιτικός συνεχάρη τον δραστήριο σύλλογο «για το πλούσιο έργο που επιτελείτε επί 14 συναπτά χρόνια. Και το επιτελείτε με τρόπο, θα έλεγα, σεμνό και αθόρυβο και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Σήμερα ανοίγει το τριώδιο. Καλή Σαρακοστή να ευχηθούμε. Είναι η Κυριακή του Τελώνη και του Φαρισαίου. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ στο περιεχόμενο της ευαγγελικής περικοπής, το γνωρίζετε. Το επισημαίνω για τη σεμνότητα με την οποία πολιτεύεται ο σύλλογος όλα αυτά τα χρόνια, κάνοντας πράξη την προσφορά στον συνάνθρωπο».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «δυστυχώς, το εθελοντικό κίνημα στην Ελλάδα δεν είναι τόσο ανεπτυγμένο, όσο θα έπρεπε, όσο είναι στον υπόλοιπο αναπτυγμένο, εντός ή εκτός εισαγωγικών κόσμο. Πρέπει να κάνουμε πολλά βήματα ακόμη μπροστά. Αλλά είναι πολύ παρήγορο ότι υπάρχουν σύλλογοι, όπως η “Αρωγή”και η “Ελπίδα” στον Αμπελώνα -επίσης αντίστοιχο εθελοντικό κίνημα στον χώρο της αιμοδοσίας. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια γιατί τέτοιοι Σύλλογοι κάνουν πράξη την αλληλεγγύη, τη φιλαλληλία, όλες αυτές τις αξίες που κάποιοι τις προσπερνούν. Αλλά νομίζω, αγαπητέ πρόεδρε, το τελευταίο καιρό με τις δοκιμασίες που αντιμετωπίζουμε σε παγκόσμιο επίπεδο, την πανδημία αφενός, και τον πόλεμο στην ευρύτερη γειτονιά μας αφετέρου, συνειδητοποιούμε την αξία της αλληλεγγύης και του γεγονότος ότι από κοινού όλοι μαζί πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, τις δοκιμασίες και τα εμπόδια που συναντούμε. Στη ζωή μας κανείς μόνος του δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει. Άρα, το εθελοντικό κίνημα, οι δικές σας οι προσπάθειες που αναδεικνύουν αυτές τις αξίες, της συνένωσης δυνάμεων, του “εμείς” και όχι του “εγώ”, της αλληλεγγύης, αξίζουν τον δημόσιο έπαινο. Και γι’ αυτό ακριβώς είμαι απόψε εδώ μία μέρα, που έχουμε πολλές εκδηλώσεις, αλλά το όφειλα νομίζω στην “Αρωγή” στην “Ελπίδα”, τα εθελοντικά κινήματα που δραστηριοποιούνται στον Αμπελώνα και αξίζουν τον δημόσιο έπαινο. Καλή χρονιά με υγεία, περισσότερη ανθρωπιά, περισσότερη αλληλεγγύη και κάθε καλό στις οικογένειές σας!».

Στην εκδήλωση, που τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Γιάννης Κόκουρας και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Χριστόφορος Κατσαρός, βραβεύτηκαν οι χορηγοί που στηρίζουν το έργο της “Αρωγής”.

 

Προηγούμενο άρθρο Πάντα κοντά στους εθελοντές αιμοδότες του Αμπελώνα ο Θανάσης Παιδής
Επόμενο άρθρο Την αίθουσα του κλειστού στίβου στο στάδιο του Αλκαζάρ παρέδωσε ανακαινισμένη η Περιφέρεια