Ειδήσεις

Απόφαση του παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου για τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι η σημερινή συνάντηση πραγματοποιείται ενώ έχει ολοκληρωθεί μια περίοδος πλούσιας δράσης των μουσικών και συνολικά των καλλιτεχνών, αυτήν την περίοδο είναι σε εξέλιξη ένας πρωτόγνωρος απεργιακός αγώνας του κλάδου. Σημαντικούς αγώνες και κατακτήσεις είχαμε σε μια σειρά από κλάδους εργαζομένων που αποτελούν ελπιδοφόρα παραδείγματα. Από αυτήν την σκοπιά και με μαχητική αισιοδοξία βλέπουμε την πορεία του σωματείου μας και των υπόλοιπων καλλιτεχνικών σωματείων το επόμενο διάστημα. Υλικό από τις δράσεις υπάρχει πλέον σε τοπικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και εφημερίδες, στο κανάλι μας στο YouTube, αλλά και στη σελίδα μας στο Facebook.  Οι εικόνες, τα βίντεο, οι ανταποκρίσεις είναι εκεί για να μας θυμίζουν τις μεγάλες μαζικές κινητοποιήσεις που συσπείρωσαν όλους μας πίσω από τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας, που πίεσαν την Κυβέρνηση και έφεραν σημαντικές κατακτήσεις.

Έχουμε πετύχει κάτι πολύ θετικό επίσης στην περιοχή μας που πρέπει να κρατήσουμε, πέρα από την σημαντική συσπείρωση στο παράρτημά μας υπάρχει πλέον ένας συντονισμός μεταξύ μας, μεταξύ των καλλιτεχνικών σωματείων της Θεσσαλίας που σιγά – σιγά κατοχυρώνεται και κερδίζει έδαφος η κοινή δράση, αποτελεί δύναμη για όλους μας! Είναι καιρός αυτό σα συμβεί και στην πόλη της Λάρισας. Έχουμε δώσει δύσκολες μάχες από την πρώτη καραντίνα το 2020 μέχρι σήμερα στις κινητοποιήσεις για το ΠΔ 85/22. Στις αρχές του 2022 ήρθαμε αντιμέτωποι με πολύ σοβαρές εξελίξεις που έχουν αντίκτυπο στις ζωές μας χωρίς βέβαια να έχουμε αφήσει πίσω τελειωτικά τον εφιάλτη του covid-19. Τέτοιες είναι το ξέσπασμα του πολέμου στο Ουκρανικό μέτωπο όπου τεράστιες δυνάμεις και συμφέροντα συγκρούονται (Ρωσία, Κίνα και ΗΠΑ, ΕΕ) με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους λαούς. Είναι οι επιπτώσεις στην οικονομία που επιτάχυνε ο πόλεμος σε συνδυασμό με τα σημάδια μιας νέας οικονομικής κρίσης ενώ παράλληλα σαρώνει η ενεργειακή φτώχεια, η ακρίβεια, τα σμπαραλιασμένα εργασιακά δικαιώματα. Την ίδια στιγμή η λεγόμενη «κανονικότητα» που ζούμε βρομάει παρακμή. Εκεί βρίσκουν έδαφος τα χυδαία και φρικιαστικά εγκληματικά φαινόμενα που πολλαπλασιάζονται τα τελευταία χρόνια.

Είναι αναγκαίος ο συλλογικός και οργανωμένος αγώνας, για να μην μείνει κανείς μόνος, σε καμία δυσκολία. Ζούμε πιο έντονα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας σε ένα καθεστώς γενικευμένης ανασφάλειας έχοντας μπροστά ένα δυσοίωνο εργασιακό μέλλον που μαγειρεύεται από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι τώρα, ανεξαιρέτως για όλους, για μουσικούς, ηθοποιούς, εικαστικούς, χορευτές, dj και άλλες ειδικότητες, με στόχο διακηρυγμένο την γενίκευση της αυταπασχόλησης (περισσότερα βάρη για εμάς, μηδενικά για τον εργοδότη).Γι’ αυτό όποιοι πιθανά να ξεχωρίζουν συντεχνιακά τους εαυτούς τους ως μια ειδικότητα π.χ. μουσικών με ιδιαίτερα και ξεχωριστά προβλήματα από τους άλλους θα τα βρουν μπροστά τους όλα αυτά που περιγράφουμε, η ίδια η ζωή θα θέσει τα διλήμματα. Κάτι παρόμοιο αντιμετωπίσαμε και την περίοδο της πανδημίας. Κάτι παρόμοιο αντιμετωπίζουμε και τώρα που η κυβέρνηση υποβαθμίζει κι άλλο τις καλλιτεχνικές σπουδές και το μέλλον μας.

Έχοντας λοιπόν ως παρακαταθήκη την δράση μας τα χρόνια 2020 – 2021, την φετινή χρονιά μετρήσαμε σημαντικές κατακτήσεις:

  • Υποχρεώσαμε την κυβέρνηση να ενισχύσει τους εργαζόμενους του κλάδου μας με διάφορους τρόπους (πίεση για παροχή επιδομάτων σε περισσότερους, ανάδειξη καταπάτησης δικαιωμάτων μας από εργοδότες, ανάδειξη σοβαρών προβλημάτων της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, αναγνώριση πτυχίων σε μια σειρά από μουσικά όργανα, προσπάθεια κατοχύρωσης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, πίεση για ανεμπόδιστη συνδικαλιστική δράση π.χ. Λυρική Σκηνή). Όλα αυτά έγιναν όπως και στην πανδημία σε αναλογία που είναι καλύτερη ακόμα και από συναδέλφους σε πιο ισχυρές οικονομικά χώρες, ακυρώνοντας στην πράξη την πρόθεση κυβέρνησης και ΕΕ να μας αφήνουν συνεχώς στην τύχη μας.
  • Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος προχώρησε σε κινητοποίηση στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Κ.Ε.Δ.Ε. στην Αθήνα και απαιτήσαμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να καλύπτει όλους τους μουσικούς που εργάζονται στις συναυλίες και τις λοιπές πολιτιστικές εκδηλώσεις των δήμων.
  • Ο ΠΜΣ με αφορμή τις αρνητικές εξελίξεις για τους μουσικούς της ΕΡΤ διεκδίκησε την μη κατάργηση των σταθερών εργασιακών σχέσεων σε όλα τα μουσικά σύνολα σε εποπτευόμενους από το κράτος φορείς.
  • Μπροστά στην πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία και στο δίλημμα πολιτισμός ή βαρβαρότητα επιλέξαμε το μέρος του πολιτισμού, στέλνοντας ένα δυνατό αντιπολεμικό μήνυμα που συκοφαντήθηκε από ανθρώπους του συστήματος αλλά βρήκε πρόσφορο έδαφος σε μεγάλο κομμάτι κόσμου και καλλιτεχνών. Είπαμε πως δεν διαλέγουμε στρατόπεδο για τα συμφέροντά τους, παρα μόνο το στρατόπεδο των λαών. Εκατοντάδες επώνυμοι και ανώνυμοι καλλιτέχνες υπέγραψαν το ψήφισμα του ΠΜΣ. Μεταξύ αυτών και όλα τα καλλιτεχνικά σωματεία της Θεσσαλίας.
  • Ήταν η Απεργία στις 9/11/22 που αξιοποιήθηκε από το Σύλλογό μας ως μέσο πίεσης για τις συλλογικές συμβάσεις που θέλουμε να υπογράψουμε στον χώρο. Στην Λάρισα με ένα μαζικό μπλοκ καλλιτέχνες της πόλης διαδήλωσαν με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Σε αυτήν την κατεύθυνση αξιοποιήθηκε και η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου, το καθιερωμένο συλλαλητήριο και τα διαχρονικά αιτήματά του.

Σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα εδώ στη Λάρισα οι πρωτοβουλίες μας ήρθαν σε επαφή με την πλειονότητα του κόσμου, με διάφορες κοινωνικές ομάδες που υποφέρουν. Τα αιτήματά μας συζητήθηκαν γιατί πολλοί εργαζόμενοι ανεξαρτήτου επαγγέλματος ένιωσαν ότι είναι και δικά τους. Όλα αυτά είναι μια αναντικατάστατη πείρα που αποτελεί μεγάλο όπλο σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Επιδιώκουμε σε κάθε φάση μπροστά στα αδιέξοδα που μας παρουσιάζονται να μην το βάζουμε κάτω, να κρατάμε ζωντανή τη διεκδίκηση όρων επιβίωσης, αλλιώς μέσα στην ανέχεια και την αβεβαιότητα θα κυριαρχήσει το σύνθημα «ο θάνατός σου η ζωή μου». Αυτή άλλωστε είναι και η δουλειά ενός σωματείου, όχι απλά να ποστάρει και να παίρνει like.

Ήμασταν δίπλα σε κάθε δίκαιο αγώνα άλλων κλάδων και ειδικά το διάστημα του καλοκαιριού, παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις, παρεμβαίναμε με ανακοινώσεις αλλά και με δράσεις αλληλεγγύης π.χ, αποτροπή πλειστηριασμού 1ης κατοικίας. Είναι θετικό ότι από τον περασμένο Απρίλιο και μετά πραγματοποιήθηκαν 2 αντιπολεμικές συναυλίες στην Λάρισα με την στήριξη και την συμμετοχή μας. Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη – εκδήλωση των παραρτημάτων του ΠΜΣ στην Θεσσαλία με θέμα την μουσική εκπαίδευση. Το Παράρτημα ανέβασε βίντεο και ηχογραφημένα podcast που αναδείκνυαν τις διεκδικήσεις μας και την ανάγκη για πολιτιστική ανάπτυξη του λαού μας. Στις 27 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ πραγματοποιήθηκε η μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση / συναυλία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και του Παραρτήματός μας, με την συμμετοχή 42 καλλιτεχνών, με σύνθημα «Η τέχνη παίρνει θέση στο πλευρό των πολλών». Συμμετείχανε επίσης το Παράρτημα Καρδίτσας του ΠΜΣ, το Εικαστικό Επιμελητήριο και το Σωματείο των DJ. Καταλάβαμε σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας τι σημαίνει “κάθε εμπόδιο για καλό”, μάθαμε, γνωρίσαμε, γεμίσαμε πείρα και συνεχίζουμε για τα καλύτερα, τα πιο ωραία που συλλογικά διαμορφώνονται. Όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, η εκδήλωση έστειλε το δικό της δυνατό μήνυμα, μας έδωσε αισιοδοξία για ότι έχουμε μπροστά μας. Μόνο με την πολύμορφη στήριξη όλων τέτοιες πρωτοβουλίες θα συνεχίζονται. Ξεχωρίσαμε τα βασικά, γιατί ο κατάλογος πρωτοβουλιών, εκδηλώσεων, δράσεων, κινητοποιήσεων είναι μεγάλος.

Η έδρα του παραρτήματός μας εδώ στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας αλλά και οι σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγιναν φορείς έγκυρης ενημέρωσης για όλα τα ζητήματα που προκύπτανε. Ενημερώναμε κάθε συνάδελφο για την ιδιαίτερη περίπτωση που τον αφορούσε σε συνεργασία με λογιστές, δικηγόρους, με το Εργατικό Κέντρο και την κεντρική διοίκηση του ΠΜΣ. Είχαμε αντανακλαστικά και άμεσα αντιδρούσαμε σε εξελίξεις με δράσεις και πρωτοβουλίες. Αφιερώνοντας ανιδιοτελώς το χρόνο μας, οι εκλεγμένοι στην Διοίκηση αλλά και πολλά ακόμη μέλη των συλλόγου καταφέραμε ο προγραμματισμός που έθεσε η προηγούμενη συνέλευση να στηριχθεί αξιοπρεπώς. Από την αναβολή της συνέλευσής μας τον Νοέμβριο πραγματοποιήθηκαν 2 ΔΣ, πήραμε μέρος σε μια πανελλαδική σύσκεψη με θέμα το ΠΔ και την καλλιτεχνική εκπαίδευση, ενώ ακολούθησαν με πρωτοβουλία μας 3 συσκέψεις, 3 κινητοποιήσεις και 5 παρεμβάσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν λέμε πως δεν υπάρχουν αδυναμίες και προβλήματα που πρώτα βαρύνουν τα μέλη της διοίκησης για να γίνουμε συνολικά καλύτεροι. Πιο συλλογικά πρέπει να συζητάμε και να γίνεται ο καταμερισμός της δουλειάς που αναλαμβάνουμε, να βελτιώσουμε την συζήτηση, την οικονομική λειτουργία μας κρατώντας «καλό τιμόνι». Έχουμε στο νου μας ταυτόχρονα πως πέρα από τις συνδρομές που πρέπει να καταβάλουμε όλοι, πρέπει να γίνονται πρωτοβουλίες – εκδηλώσεις οικονομικής ενίσχυσης του παραρτήματος για να υπάρχουμε, να δρούμε όπως πρέπει και να έχουμε ταμείο έκτακτης ανάγκης και αλληλεγγύης αν χρειαστεί.

  • Δεν θα αφήσουμε κανένα συνάδελφο να μείνει χωρίς ρεύμα στο σπίτι του. Άμεση μείωση των τιμών του ρεύματος. Να σταματήσει η προκλητική επιδότηση των κερδών των Παρόχων Ενέργειας
  • Γενναίες αυξήσεις σε μισθούς στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα για την κάλυψη του μεγάλου κύματος ακρίβειας που τρώει το εισόδημά μας.
  • Οι δουλειές μας μπορεί να «άνοιξαν» φέτος, όμως οι προβληματισμοί είναι πολλοί. Μερικοί μόνο από αυτούς είναι: Με τι όρους εργασίας δούλεψαν οι συνάδελφοι, που πάει το πράγμα με την γενίκευση της αυταπασχόλησης;
  • Τι συμβαίνει με αυτούς που επιδιώκουν να κάνουν το πρώτο τους δισκογραφικό βήμα με μια εταιρία, τι δυσκολίες συναντούν με τις αμοιβές και τα συγγενικά – πνευματικά δικαιώματα;
  • Τι γίνεται με μια σειρά καλλιτέχνες που μένουν άνεργοι λόγω μεγάλης μείωσης των voucher σε δομές όπως τα ΚΔΑΠ;
  • Συνεχίζεται η δράση μας ενάντια στον Τρομονόμο για την Τέχνη.
  • Άμεση κατάργηση του Π.Δ. 85/22. Καμία σκέψη για υποβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών στο επίπεδο της μεταλυκειακής κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.).
  • Συγκρότηση Δημόσιων και Δωρεάν αποκλειστικά Ανώτατων Καλλιτεχνικών Σχολών στα Πανεπιστήμια, που να καλύπτουν τα αντικείμενα των Μουσικών, των Ηθοποιών, των Χορευτών, των Σκηνοθετών.
  • Αναβάθμιση των Καλλιτεχνικών σπουδών όπως και των Καλλιτεχνικών μαθημάτων στο σχολείο. Ανάπτυξη συστήματος Δημόσιας και Δωρεάν Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης από τα σχολικά χρόνια ως και το Πανεπιστήμιο.
  • Αντιστοίχηση παλαιότερων Τίτλων σπουδών με ευθύνη των Πανεπιστημίων και του ΥΠΑΙΘ.
  • Να προχωρήσει άμεσα η συγκρότηση επιτροπών των αντίστοιχων υπουργείων για την αναγνώριση των σπουδών που έχουν κάνει οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων.
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλους τους χώρους : Λυρική, Ωδεία, τηλεόραση, συναυλίες, στούντιο, εστίαση, πίστες, παράδοση.

Το εποχικό βοήθημα επίσης συνάδελφοι δεν είναι δώρο της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους. Είναι επιστροφή ενός πολύ μικρού μέρους από την διαχρονική ληστεία σε βάρος μας, βγαίνει από τις δικές μας εισφορές προς τον ΟΑΕΔ. Συνεπώς αποτελεί κομμάτι της συνολικής πάλης που δίνει ο Σύλλογος για μέτρα στήριξης προς τους εργαζόμενους του κλάδου, δεν το ξεχωρίζουμε από τις υπόλοιπες διεκδικήσεις μας. Τους καλούμε όλους να αναρωτηθούν τι αποτελεί τελικά πρόβλημα; Γιατί άραγε σπουδαίοι μουσικοί αναγκάζονται να κάνουν και άλλες δουλειές για να ζήσουν, γιατί άραγε μουσικοί με διδακτορικά και σπουδές παίζουν ακόμα και για 30 ευρώ μεροκάματο σε ορχήστρες; Ο συνάδελφος που ξεπερνά τέτοιους ψεύτικους διαχωρισμούς γίνεται πιο δυνατός, όπως γίναμε όλοι μας τα τελευταία χρόνια, και αυτό γιατί αγωνιστήκαμε μαζί. Την ενότητά μας, κάνουν ότι μπορούν για να τη χτυπήσουν και θα συνεχίσουν οι διάφοροι καλοθελητές..

Αυτοί που μας κουνάνε συνεχώς το δάχτυλο χωρίς να συμμετέχουν πουθενά πρέπει να ξέρουν πως ένα σωματείο, από μόνο του, ότι και να κάνει, δε μπορεί να οδηγήσει ένα κλάδο στην ευημερία όταν ο κόσμος γύρω καίγεται. Γι’ αυτό δεν μπορεί να μην ασχολείται με την υγεία, την παιδεία, την ακρίβεια, τον πόλεμο, με ότι αφορά την ζωή μας! Ο ΠΜΣ κάνει μια σημαντική προσπάθεια για τα σημερινά δεδομένα, επεξεργάζεται σχέδια Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για να τα διαπραγματευτούμε με εργοδότες. Κάνοντας εξαντλητική συζήτηση με συναδέλφους σε διάφορους χώρους καταθέσαμε προτάσεις: Για μουσικές τηλεοπτικές εκπομπές, για διοργανώσεις δήμων & περιφερειών (συμπεριλαμβάνοντας παραδοσιακούς καλλιτέχνες και μη), για ιδιωτικά ωδεία, πλαίσιο διεκδίκησης για δημοτικά ωδεία, για μουσικούς στο Εθνικό Θέατρο, για μουσικούς που εργάζονται στην εστίαση, αμοιβολόγια συμφωνικών ορχηστρών & παραγωγών.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι στις 1-2/2 τα καταφέραμε, κάναμε πράξη το σύνθημα «Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας». Είναι το μήνυμα που γράφτηκε και ακούστηκε σε 27 καλλιτεχνικούς χώρους και σχολές αυτές τις μέρες! Με βάση τα στοιχεία συμμέτοχής μιλάμε για μια Απεργία Σταθμό για τον κλάδο στην πόλη.  Ενδεικτικά αποφάσεις πήρανε οι ηθοποιοί από 2 θεατρικές σκηνές (Θεσσαλικό Θέατρο και Θέατρο Τεχνών), οι καθηγητές από το Δημοτικό Ωδείο, 2 δημοτικές μουσικές σχολές, 6 λέσχες πολιτισμού του Δήμου, συνάδελφοι από 2 φιλαρμονικές, ακυρώθηκαν 4 καλλιτεχνικά event σε μαγαζιά, είχαμε επίσης απεργία σε 3 ιδιωτικές μουσικές σχολές, στις 2 σχολές χορού του Δήμου, σε 6 ιδιωτικές σχολές χορού. Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στις εκατοντάδες αποφάσεις για Απεργία σε χώρους πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα και στην Θεσσαλία. Εκεί που συναντήθηκαν σπουδαστές, παλιότεροι καλλιτέχνες μαζί με άλλους εργαζόμενους, απαντήσαμε στην εργοδοτική τρομοκρατία. Πολλοί περισσότεροι συνάδελφοι απ’ αυτούς που τελικά έκαναν το βήμα να απεργήσουν, ήταν κοντά στο να πάρουν την απόφαση, όμως την τελευταία στιγμή κάτω από το βάρος της απώλειας του μεροκάματου και των εργοδοτικών πιέσεων δεν απήργησαν. Τους δίνουμε το χέρι και τους καλούμε να στηρίξουν τον αγώνα που δίνουμε συλλογικά, γιατί είναι και δικός τους. Η Κυβέρνηση μπορεί να τροποποίησε το Π.Δ. εξαιρώντας απ’ αυτό τους Καλλιτέχνες, όμως μας ενέταξε σε ένα ειδικό Μισθολόγιο, που θα καθορίζεται με απόφαση των αρμόδιων Υπουργών και ειδικά για τους πτυχιούχους Ωδείων και μουσικών Πανεπιστημίων μπορεί να οδηγεί και σε μειώσεις. Συγχρόνως έχει εξαγγείλει την ακαδημαϊκή διαβάθμιση των Πτυχίων μας στο επίπεδο των Ι.Ε.Κ. Όλα αυτά δε χωρούν καμία αναμονή, αντίθετα πρέπει να ξεσηκώσουν τους πάντες.

Με την ευθύνη και την πρωτοβουλία όλων των συλλόγων και των καλλιτεχνικών σωματείων της πόλης οργανώσαμε σειρά παρεμβάσεων καθώς και την απεργιακή συγκέντρωση 2/2. Κερδίζει έδαφος ο συντονισμός, η κοινή δράση, η συσπείρωση δηλαδή αποκτάμε όλοι μας μεγαλύτερη δύναμη για να παλεύουμε, να διεκδικούμε, να συναντά η τέχνη μας τον αγώνα και αντίστροφα. Έχουν διαμορφωθεί προϋποθέσεις (όπως έγινε με τα σωματεία στη Λάρισα σε μουσικούς και DJ) να γίνει το επόμενο βήμα με διάφορες μορφές οργάνωσης του αγώνα και σε άλλες ειδικότητες του κλάδου όπως ο χορός, το θέατρο σε επίπεδο πόλης αλλά και περιοχής.

Από εκεί και πέρα θέτουμε ένα προγραμματισμό με προοπτική έτους:

  1. Νέα Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο την Τετάρτη 8/2 και συγκέντρωση στη Λάρισα που θα ανακοινωθεί σύντομα. Παίρνουμε όλα τα μέτρα για την οργάνωση και την επιτυχία της παρά το σύντομο χρονικό διάστημα που έχουμε με τις πρόχειρες αποφάσεις συνδικαλιστικών ηγεσιών και της ομοσπονδίας μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια συνάδελφοι σε Live και εκδηλώσεις να απευθύνονται στο κοινό για τις εξελίξεις.
  2. Συμμετέχουμε με τον αντιπρόσωπό μας στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας την Κυριακή 12/2.
  3. Συγκρότηση ομάδας συναδέλφων για την προετοιμασία σχεδίων ΣΣΕ και αμοιβολογίου για μουσικούς σε νυχτερινά μαγαζιά και παραδοσιακούς καλλιτέχνες!
  4. Να συνεχίσουμε και να αναβαθμίσουμε τα Podcast του παραρτήματος όπως και την προβολή του στο διαδίκτυο. Να διαμορφώσουμε το γραφείο του Παραρτήματος ώστε να είναι όμορφο και λειτυοργικό/
  5. Τον φετινό Ιούνιο θα διοργανώσουμε γλέντι του Συλλόγου
  6. Συμμετοχή με πολύμορφες παρεμβάσεις στους εορτασμούς της 1ης Μάη.
  7. Η κεντρική μας πολιτιστική εκδήλωση μαζί με το ΕΚΛ θα πραγματοποιηθεί τον χειμώνα του 2023. Στηρίζουμε την πολύμορφη αγωνιστική και πολιτιστική δράση του ΕΚΛ για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

 

Τοπική Διοικητική Επιτροπή Λάρισας

Λάρισα, 5/2/23

Προηγούμενο άρθρο Πως έχει η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ρένα Καραλαριώτου: Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας