Ειδήσεις

O Mάξιμος Χαρακόπουλος καλωσόρισε στη Βουλή μαθητές του 6ου Γυμνασίου


«Τίποτε δεν είναι αθώο στις μέρες μας και, δυστυχώς, όσο οδεύουμε προς τις εκλογές να είμαστε ακόμα πιο καχύποπτοι, γιατί, ιδιαίτερα την προεκλογική περίοδο, εντός εισαγωγικών, “αγοράζεται” και ο χώρος στις εφημερίδες και ο χώρος στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αυτό τι κίνδυνο ελλοχεύει; Στην πολιτική να έχουμε είτε πλούσιους, είτε ανθρώπους που είναι υποχείρια οικονομικών συμφερόντων, είτε τηλεστάρ που απλά τους βλέπουμε στα μέσα ενημέρωσης ως καθημερινούς …μαϊντανούς. Αυτό είναι το στοίχημα, κυρίως, της δικής σας γενιάς. Ας μην επιτρέψουμε, λοιπόν, η πολιτική να γίνει χόμπι για πλούσιους, για διαπλεκόμενους, για τηλεοπτικούς σταρ». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος απευθυνόμενος σε 51 μαθητές και μαθήτριες του 6ου Γυμνασίου Λάρισας, που επισκέφθηκαν την Βουλή των Ελλήνων.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, καλωσορίζοντάς τους, εξήγησε ότι «την Παρασκευή, στη Βουλή γίνεται ο κοινοβουλευτικός έλεγχος. Δηλαδή κάνουμε ερωτήσεις, καλούμε τους υπουργούς στη Βουλή για να απαντήσουν σε συγκεκριμένα ζητήματα που είτε απασχολούν την εκλογική μας περιφέρεια, είτε γενικότερα τη χώρα. Σήμερα, όμως, δεν υπάρχει κοινοβουλευτικός έλεγχος. Διότι έχουμε εθνικό πένθος για τους δύο αεροπόρους μας που έπεσαν υπέρ πατρίδος, κατά την εξάσκησή τους. Και σήμερα γίνεται η κηδεία στη Δράμα του δεύτερου πιλότου».

 

Social media και ψευδείς ειδήσεις

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος απευθυνόμενος στα παιδιά υπογράμμισε ότι «σε λίγα χρόνια θα ψηφίζετε. Από την επίσκεψή σας εδώ θέλω να θυμόσαστε κάτι απ’ αυτά που έχω να σας πω. Ίσως εσείς να μην πιάσετε ποτέ εφημερίδα στα χέρια σας. Είστε μία γενιά που ενημερώνεται από τον ηλεκτρονικό τύπο και από τα socialmedia. Οι εφημερίδες, δυστυχώς, φθίνουν. Οι περισσότεροι αναγνώστες τους είναι είτε υπερήλικες, είτε άνθρωποι που δεν έχουν εξοικειωθεί με τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Όμως, οι εφημερίδες είχαν τη δυνατότητα να διασταυρώνουν μία είδηση. Γιατί δεν είχαν το άγχος του χρόνου να προλάβουν αμέσως να μεταδώσουν κάτι. Αυτό το άγχος πολλές φορές οδηγεί σε ψευδείς ειδήσεις. Επίσης, ψευδείς ειδήσεις συχνά μεταδίδονται όχι από αφέλεια ή επιπολαιότητα, γιατί δεν υπήρχε χρόνος διασταύρωσης, αλλά στοχευμένα και συγκεκριμένα. Υπάρχουν και καταγγελίες ότι ακόμη και κυβερνοεπιθέσεις λαμβάνουν χώρα τα τελευταία χρόνια για να επηρεάζουν τα αποτελέσματα εκλογών. Δηλαδή, μπορεί στα socialmedia να κατευθύνουν ειδήσεις για να επηρεάσουν εκλογικά αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διασταυρώνουμε ό,τι διαβάζουμε και να είμαστε και καχύποπτοι, γιατί ζούμε και σε καιρούς περίεργους».

 

Διαπλοκή

Ο βουλευτής Λαρίσης σημείωσε ότι «τη δεκαετία του 90 χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο όρος “διαπλοκή”. Τι σημαίνει διαπλοκή; Οικονομικοί παράγοντες χρηματοδοτούν πολιτικούς για να προβάλουν την υποψηφιότητά τους. Έτσι, όμως, αποκτούν δουλείες. Δηλαδή, είτε νωρίτερα εξυπηρετούν οικονομικά συμφέροντα είτε δεσμεύονται να τα εξυπηρετήσουν μετά. Άρα να είμαστε καχύποπτοι γι’ αυτούς που προβάλλονται στα μέσα ενημέρωσης πολλές φορές».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατέληξε ευχόμενος «καλή πρόοδο! Ιδιαίτερα για τα παιδιά που προέρχονται από την περιφέρεια, από μεσαία ή και πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα, η μόρφωση, η δημόσια παιδεία είναι το όχημα αυτό που μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε καλύτερες ευκαιρίες στη ζωή μας. Κι εγώ προέρχομαι από ένα πολύ μικρό χωριό. Οι γονείς μου είναι αγρότες. Μένουν στο χωριό ακόμη. Και χάρη στο σχολείο, στο οποίο για να πάω έπαιρνα λεωφορείο, κάθε μέρα ξύπναγα νωρίς να πάω στο Γυμνάσιο και μετά στο Λύκειο, μου δόθηκε η ευκαιρία να μάθω “πέντε γκλίτσες γράμματα”, που λένε στο χωριό, και σήμερα να σας εκπροσωπώ στην ελληνική βουλή. Μακάρι να προοδεύσετε στη ζωή σας, να έχετε ευκαιρίες. Να ακούτε τους δασκάλους σας, τους καθηγητές σας. Καμιά φορά μπορεί να είναι αυστηροί, αλλά αυτά που θα μάθετε τώρα θα σας φανούν χρήσιμα στη ζωή σας όταν μεγαλώσετε. Καλή πρόοδο και πάλι! Καλά να περάσετε στην Αθήνα».

Τους μαθητές του 6ου Γυμνασίου Λάρισας συνόδευαν ο διευθυντής του σχολείου κ. Βασίλης Παπαμαργαρίτης και οι καθηγητές κα Αικατερίνη Μαντζώρου και κ. Εμμανουήλ Ντάλλας.

Προηγούμενο άρθρο Ρένα Καραλαριώτου: Ενώνω τις δυνάμεις μου με το εθελοντικό κίνημα, πολλά μπράβο στους αιμοδότες
Επόμενο άρθρο Κέλλας με Αγοραστό και Γεν. Γραμματέα Σ.Δ.Ι.Τ για το νέο σχολείο στη Φαλάνη