Ειδήσεις

Μάξιμος σε Βορίδη: Βιοχημικοί και Βιοτεχνολόγοι Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο ΠΔ διορισμών ΠΕ Βιολόγων


«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η μη αναφορά του πτυχίου του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το Προεδρικό Διάταγμα, για την κάλυψη θέσεων στο Κλάδο ΠΕ ΒΙΟΛΟΓΩΝ/Ειδικότητα ΠΕ ΒΙΟΛΟΓΩΝ, συνιστά αδικαιολόγητη παράλειψη. Κι αυτό όχι μόνον διότι στο ΠΔ περιλαμβάνονται τα πτυχία όλων των υπολοίπων τμημάτων Βιοεπιστημών, αλλά γιατί το Τμήμα διαθέτει όλες τις προαπαιτούμενες προϋποθέσεις για την συμπερίληψη του στον συγκεκριμένο κατάλογο. Πολλώ δε μάλλον, που το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι μεταξύ των κορυφαίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κάτι που πιστοποιεί και η προσέλκυση κονδυλίων έρευνας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ως εκ τούτου, αναμένουμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να διορθώσουν τάχιστα την παράλειψη αυτή». Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου μέσω της κατάθεσης Αναφοράς προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, για το θέμα που προέκυψε με την μη συμπερίληψη του πτυχίου του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Προεδρικό Διάταγμα Υπ. Αριθμ. 85 (ΦΕΚ 232/17-1-2022ΕΠ για την κάλυψη θέσεων στο Κλάδο ΠΕ ΒΙΟΛΟΓΩΝ/Ειδικότητα ΠΕ ΒΙΟΛΟΓΩΝ.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στην Αναφορά του προς τον αρμόδιο υπουργό συνηγορεί στο σχετικό αίτημα που διατυπώνεται στην επιστολή διαμαρτυρίας της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς επίσης και σε αντίστοιχη επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων.

Στην επιστολή τους τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης του  Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «η απόφαση αυτή όπως αντιλαμβάνεστε αποκλείει τους αποφοίτους του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας από την συμμετοχή τους σε μελλοντικούς διαγωνισμούς για την κάλυψη θέσεων ΠΕ ΒΙΟΛΟΓΩΝ». Όπως υποστηρίζουν «ο αποκλεισμός των αποφοίτων του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας από το ΠΕ Βιολόγων αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και η απόφαση αυτή στερείται οποιασδήποτε επιστημονικής ορθότητας, και αντιτίθεται στην παγκόσμια επιστημονική πραγματικότητα για την θέση της Βιοχημείας και της Βιοτεχνολογίας στο χώρο της Βιολογίας και των Βιοεπιστημών.

Για όλους τους παραπάνω προφανείς λόγους η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας ζητά την άμεση συμπερίληψη του Πτυχίου Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας στα απαιτούμενα τυπικά προσόντα για κάλυψη θέσεων ΠΕ ΒΙΟΛΟΓΩΝ. Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας στο συγκεκριμένο θέμα και την αποκατάσταση των αποφοίτων του Τμήματος μας που αποτελεί ένα από τα κορυφαία Τμήματα Βιοεπιστημών στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με βάση τις εξωτερικές αξιολογήσεις και πιστοποιήσεις, τους δείκτες δημοσιεύσεων και την προσέλκυση κονδυλίων έρευνας από την Ελλάδα και κυρίως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Καταλήγοντας στην Αναφορά του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ζητά από τον κ. Βορίδη την αξιολόγηση και την ικανοποίηση του αιτήματος της Γενικής Συνέλευσης του  Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων και την ενημέρωσή του επ’ αυτού.

Προηγούμενο άρθρο ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας: Δεν τα βάζουν με τον πολιτισμό... Αυτός είναι ο πολιτισμός τους!
Επόμενο άρθρο Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα κόβει ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης