Ειδήσεις

Εκδηλώσεις για την προαγωγή της δημόσιας υγείας στη Λάρισα


Πέντε νέες ανοιχτές επιστημονικές εκδηλώσεις με στόχο την ενημέρωση  και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα δημόσιας υγείας διοργανώνονται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην  Π.Ε. Λάρισας. Σε στενή συνεργασία με επιστημονικούς φορείς, Νοσοκομεία, Δήμους και Συλλόγους η Περιφέρεια Θεσσαλίας  συμμετέχει  διαχρονικά  στη διοργάνωση εκδηλώσεων που προάγουν την  πρόληψη και τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας,  συμβάλλουν στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού, αναδεικνύουν την προσφορά του εθελοντισμού και προβάλλουν τις σύγχρονες θέσεις και απόψεις της  επιστήμης.

Οι εκδηλώσεις  που εγκρίθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας είναι οι εξής:

-Εκδήλωση  με θέμα «Διαβήτης-  Παχυσαρκία -Άσκηση», στις 19 Φεβρουαρίου 2023, στη Λάρισα με ομιλίες ιατρών και επαγγελματιών υγείας  και διαδραστική συζήτηση με το κοινό. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε.  Λάρισας και η  Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη (ΕΛ.Ο.ΔΙ.)

-100η Εθελοντική Αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η ΕΛΠΙΔΑ», στις 11 Απριλίου 2023, στη κεντρική πλατεία του Αμπελώνα Λάρισας.  Συνδιοργανωτές είναι η  Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε.  Λάρισας και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Η ΕΛΠΙΔΑ», με έδρα τον Αμπελώνα.

-Εκδήλωση με θέμα «Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση για τη Θαλασσαιμία» στις 6-8 Μαΐου 2023, στη πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα, με επιστημονικές ομιλίες, διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού, εθελοντική αιμοδοσία και δυνατότητα εργαστηριακού ελέγχου για θαλασσαιμικά σύνδρομα. Συνδιοργανωτές είναι  η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Λάρισας και η Μονάδα Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας, σε συνεργασία με την Αιμοδοσία του Γ.Ν. Λάρισας.

-Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, στις 13 Ιουνίου 2023, στο Μνημείο του Ιπποκράτη στη Λάρισα, με επιστημονικές ομιλίες και απονομή βραβείων σε Συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών και μεμονωμένους εθελοντές αιμοδότες για την ανιδιοτελή προσφορά τους.  Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε.  Λάρισας και η Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας.

– 21η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Αιμοδοσίας με τη συμμετοχή του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η ΕΛΠΙΔΑ», στις 24 Σεπτεμβρίου 2023, στον Αμπελώνα Λάρισας.  Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί η 101η Εθελοντική Αιμοδοσία του Συλλόγου, στην κεντρική πλατεία του Αμπελώνα. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Ε. Λάρισας και ο Σύλλογος «Η ΕΛΠΙΔΑ».

 

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας στην ΚΤΥΠ για την ανέγερση νέου Δημοτικού Σχολείου στη Φαλάνη
Επόμενο άρθρο Ρένα Καραλαριώτου: Εγγυητές της εθνικής ασφάλειας οι αναβαθμισμένες Ένοπλες Δυνάμεις