Ειδήσεις

Νέες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Π.Ε. Λάρισας με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας


Ακόμη 6 νέες πολιτιστικές  και θεσμοθετημένες εκδηλώσεις διοργανώνονται στην Π.Ε. Λάρισας με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Σε συνεργασία με φορείς, Δήμους και Συλλόγους η Περιφέρεια στηρίζει διαχρονικά τη διοργάνωση εκδηλώσεων που  διασώζουν και προβάλλουν την  πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, τονώνουν το αίσθημα της κοινότητας και της αλληλεγγύης, κινητοποιούν, εμπνέουν, προβάλλουν το εθελοντικό κίνημα και  ενισχύουν την τοπική πραγματική οικονομία δημιουργώντας ρεύμα τουρισμού. Οι νέες εκδηλώσεις που εγκρίθηκαν στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας είναι οι εξής:

– «ZUMBA-FITNESS» στις 19 Μαρτίου 2023 στο Κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Αλκαζάρ,  στη Λάρισα , για τη στήριξη του έργου του  1ου Ειδικού σχολείου Λάρισας και του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας  Περιφέρειας Θεσσαλίας «Ο Αριστεύς». Συμμετέχουν τα τμήματα ZUMBA  και  ZUMBA KIDS του Δήμου Λαρισαίων , του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακρυχωρίου, του Μ.Ε.Σ. Συκουρίου, και ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.   Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας –Π.Ε. Λάρισας, ο Δήμος Λαρισαίων και ο Δήμος Τεμπών .

-«4th Hellenic Y.N.T (ελληνικό μέρος του διαγωνισμού νέων για τις Φυσικές Επιστήμες» στη Λάρισα στις 8, 9  και  10 Απρίλιου 2023. Το επιστημονικό – πολιτιστικό  διεθνές τουρνουά διοργανώνεται  για πρώτη φορά στη Λάρισα.

Συνδιοργανωτές είναι η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  – Π.Ε.Λάρισας και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

– «Τραγούδι, χορός, πολιτισμός» στο Λιβαδάκι Λάρισας, στις 16  και  17 Ιουνίου 2023, με μουσικοχορευτικά σχήματα από τα παιδικά, εφηβικά και τμήματα ενηλίκων του Μ.Ε.Σ. Λιβαδιακίου, Μ.Ε.Σ. Αγίου Θώμα, Μ.Ε.Σ. Νεάπολης.  Συνδιοργανωτές είναι η  Περιφέρεια Θεσσαλίας -Π.Ε.  Λάρισας και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδακίου.

– Παραδοσιακό Γλέντι στο Μεγαλόβρυσο Αγιάς, στις 25 Ιουνίου 2023,  με τη συμμετοχή χορευτών του ΚΕ.Λ.Ε. και άλλων πολιτιστικών συλλόγων. Συνδιοργανωτές είναι η  Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π. Ε. Λάρισας,  και το Κέντρο Λαογραφικών Ερευνών Λάρισας (ΚΕ.Λ.Ε.).

-«Καλωσορίζοντας  το φθινόπωρο» στη συνοικία Αγίου Θωμά στη  Λάρισα  στις 9 Σεπτεμβρίου   2023,   μουσικοχορευτική εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Συνδιοργανωτές είναι η  Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Λάρισας και ο Μορφωτικός, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Θωμά.

-SANTA RUN στη Λάρισα, τον  Δεκέμβριο 2023, για την  υποστήριξη ογκολογικών ασθενών της Θεσσαλίας. Συνδιοργανωτές είναι η  Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε Λάρισας και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Προηγούμενο άρθρο Που απαιτούνται αλυσίδες σε όλο το οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Η Άννα Βαγενά στην τελετή παράδοσης–παραλαβής στη διοίκηση 1ης Στρατιάς