Ειδήσεις

Απάντηση του Γ. Λαμπρούλη στον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ


 Ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ στην ανακοίνωση που εξέδωσε   πετάει τη μπάλα στην εξέδρα για να μην απάντηση επί της ουσίας για τη λύση των οξυμένων προβλημάτων του Κ.Υ Λάρισας που φέρνουμε στη βουλή με επίκαιρη ερώτηση. Ταυτόχρονα λασπολογεί για να αποπροσανατολίσει και να αμαυρώσει την πάλη του κόμματος μας για δημόσια δωρεάν υγεία, προκειμένου να δώσει τα διαπιστευτήρια στην κυβέρνηση που τον διόρισε .

1.Τη δραματική κατάσταση και τα οξυμένα προβλήματα  στο δημόσιο σύστημα Υγείας και τα Κέντρα Υγείας δεν τα βγάζει από το μυαλό του το ΚΚΕ και ο βουλευτής. Προκύπτουν  από την ιδία την πραγματικότητα που βιώνουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι που χρησιμοποιούν τις δομές υγείας , αλλά  και  από τη συζήτηση με τους εργαζομένους τα συνδικαλιστικά τους όργανα που τα έχουν στις διεκδικήσεις,  όπως και στο συγκεκριμένο Κ.Υ. Για τις «ρεαλιστικές» προτάσεις που καλεί το βουλευτή να κάνει  για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων, μάλλον  είναι στην κατεύθυνση των «ρεαλιστικών»   αντιλαϊκών νομοσχέδιων που ψηφίζει η κυβέρνηση, νομοσχέδια  που πλήττουν την δημόσια  υγεία,  όπως  το τελευταίο που προβλέπει την είσοδο ιδιωτών στις  δημόσιες  δομές  υγείας και τα νοσοκομεία, στην κατεύθυνση  μείωση των κονδυλίων κάθε χρόνο για την υγεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, ή τη ρεαλιστικότατα του ενός Κέντρου Υγείας   για 160 χιλιάδες κατοίκους στη Λάρισα,  που  τηρεί και υπηρετεί με ευλάβεια  ο κος Διοικητής.

  1. Όσο για την  επίσκεψη και ανάδειξη και προβολής  των προβλημάτων  ως   πρόσκαιρης και  ψηφοθηρικής, απαξιώνοντας μάλιστα όπως λέει  την προσπάθεια που αποδεδειγμένα καταβάλλουν οι εργαζόμενοί. Ο κος Σερέτης κρίνει εξ ίδιων τα αλλότρια. Καλά θα είναι   να  μην απευθύνει την κατηγορία   στο  ΚΚΕ ,γιατί  το γνωρίζουν γιατροί και εργαζόμενοι για το αν είναι όψιμο και προεκλογικό το ενδιαφέρον, η  είναι μόνιμο και σταθερά στην πρώτη γραμμή μαζί με τους εργαζόμενους  σε όλη τη διάρκεια του χρόνου στον αγώνα για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους. Θα τον συνιστούσαμε  να  ψάξει στο κόμμα που τον διόρισε διοικητή και τους βουλευτές του, που φωτογραφίζονται  στις δομές υγείας  και τα βλέπουν όλα «μελή – γάλα», την ίδια ώρα που ψηφίζουν νομοσχέδια που  ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες στους επιχειρηματίες απαξιώνοντας το δημόσιο σύστημα υγείας.
  2. Θα απάντηση ο Κος Σερέτης για την  απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο ΚΥ και  τα οξυμένα προβλήματα όπως: Α) Θα  καταλειφθούν οι ελλείψεις γιατρών  με πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όπως: πνευμονολόγος, χειρούργος, ουρολόγος, οφθαλμίατρος, ψυχίατρος, γαστρεντερολόγος, θα μονιμοποιηθεί  το  νοσηλευτικό προσωπικό  που  καλύπτεται από συμβασιούχους ορισμένου χρόνου. Θα  ενισχυθεί ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός ( νέο μηχάνημα υπερήχου, καρδιογράφοι, μαστογράφο κ.α) όπου οι συχνές ελλείψεις αντιδραστηρίων στα εργαστήρια οδηγούν στην αδυναμία εκτέλεσης εξετάσεων.

Β) Θα υπάρξει πρόσληψη προσωπικού για τη  φύλαξη των κτηριακών εγκαταστάσεων του Κ.Υ; Γ) Θα υπάρξει αντικατάσταση του τεχνολογικού εξοπλισμού   κομπιούτερ κ.α. και επαρκή ιντερνέτ για να μην πάνε οι εργαζόμενοι και γιατροί  από όροφο σε όροφο για να συνταγογραφούν; Θα καλυφθούν όλες αυτές οι ελλείψεις  σε ένα κέντρο υγείας που εξυπηρετεί 160 χιλιάδες κάτοικους για να σταματήσει η εντατικοποίηση και τα μπαλώματα;

Δ) Θα προχωρήσει η ανέγερση νέου σύγχρονου  κτηρίου στο οικόπεδο του πρώην ΙΚΑ στο κέντρο της Λάρισας;

Υστερόγραφο: Ο κος διοικητής συμφωνεί με την  κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, με την ανάπτυξη ενός αποκλειστικά κρατικού συστήματος Υγείας που θα έχει ως κριτήριο την πλήρη και απολύτως δωρεάν πρόληψη, περίθαλψη, αποκατάσταση της υγείας του λαού; Η θα προωθεί  οι δημόσιες δομές υγείας να λειτουργούν ως επιχειρήσεις που θα τις πληρώνει πανάκριβα ο λαός.

 

Λάρισα 24/1/ 2023

Προηγούμενο άρθρο Το ΚΑΠΗ Ραψάνης του Δήμου Τεμπών κόβει την πίτα του
Επόμενο άρθρο «Το μαύρο ψαράκι» από την ομάδα Αστροναύτες στο Κουκλοθέατρο στον Μύλο