Ειδήσεις

Γ. Λαμπρούλης: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «πέταξαν τη μπάλα στην εξέδρα» για τις υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ


Θα πρέπει να πέσει άπλετο φως τόσο στις υποθέσεις των παρακολουθήσεων όσο και στο σκοτεινό πλαίσιο που συνδιαμόρφωσαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που ευνοεί αυτή την πρακτική, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του «Open».

Σχετικά με την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι η επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρ. Ράμμου, αξιοποιήθηκε από την πλευρά ΣΥΡΙΖΑ, για να «πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα», αποχωρώντας, ώστε να μην πάρει θέση, από κοινού με τη ΝΔ, για την υπόθεση των υποκλοπών – παρακολουθήσεων στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορά στις περιόδους διακυβέρνησης και των δύο.

Μάλιστα, ο Γ. Λαμπρούλης, επισήμανε, ότι από τις καταθέσεις στην Επιτροπή, αποδείχθηκε περίτρανα ότι όντως υπήρχαν παρακολουθήσεις και πλέον μένει οι αρμόδιες υπηρεσίες να φέρουν τους υπαίτιους στην επιφάνεια.

Επίσης, επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ, να κληθεί ο Χρ. Ράμμος στην Επιτροπή να καταθέσει τα αποτελέσματα των ερευνών της ΑΔΑΕ.

Ακόμα, αναφορικά με δημοσιεύματα για τους μετανάστες που είχαν εντοπιστεί το προηγούμενο διάστημα σε βραχονησίδα στον Έβρο, ο Γ. Λαμπρούλης ξεκαθάρισε ότι εκτός από τις λεπτομέρειες της υπόθεσης που χρειάζονται διερεύνηση, αναδεικνύονται οι τεράστιες ευθύνες την ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ, απέναντι σε όσα τραγικά βιώνουν οι ξεριζωμένοι.

Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε συνυπεύθυνη την ΕΕ για τα προσφυγικά κύματα, εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων στους οποίους συμμετέχει, όπως στη Συρία, ενώ με κανονισμούς και αποφάσεις της, στη συνέχεια εγκλωβίζει τους ξεριζωμένους σε χώρες όπως η Ελλάδα.

 

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Μαζί και στη νέα νίκη της ΝΔ
Επόμενο άρθρο Γίνε εθελοντής για τον Αυτισμό. Είσαι πολύτιμος!