Ειδήσεις

Με πλήθος αγροτικού κόσμου η πίτα της ΠΑΚ Θεσσαλίας


Μέσα σε ένα ιδιαίτερα ζεστό κλίμα, παρουσία πλήθους αγροτικού κόσμου που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του Pueblo coffee-Bar στη Φαλάνη Λάρισας, πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023, η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, της Προοδευτικής Αγροτικής Κίνησης (ΠΑΚ) Θεσσαλίας, η οποία συνέπεσε και με τα πρώτα γενέθλια της Κίνησης, μιας και έκλεισε ένα χρόνο λειτουργίας από την ίδρυσή της!

Προλογίζοντας την εκδήλωση, ο πρόεδρος του 23μελούς Δ.Σ. της ΠΑΚ Θεσσαλίας κ. Χρήστος Αθανασιάδης, ευχήθηκε για μια παραγωγική χρονιά με υγεία και δημιουργικότητα, με λιγότερα προβλήματα, με δίκαιες τιμές στα αγροτικά προϊόντα και μείωση του δυσβάσταχτου κόστους παραγωγής.

Όπως επεσήμανε ο κ. Αθανασιάδης, η ΠΑΚ Θεσσαλίας αγκαλιάστηκε και πλαισιώνεται από εκατοντάδες αγρότες και ασχολούμενους με τον πρωτογενή τομέα αλλά και γεωτεχνικούς, συμβάλλοντας στην πράξη για την αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων της ελληνικής γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της αλιείας,  προς όφελος των αγροτών και γενικότερα των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΑΚ Θεσσαλίας, κάνοντας έναν μικρό απολογισμό, για τον έναν χρόνο λειτουργίας της, επεσήμανε ότι  η νέα αγροτική κίνηση, έχει στο ενεργητικό της 43  παρεμβάσεις-δράσεις και δραστηριότητες, με δελτία τύπου, ανακοινώσεις, επιτόπιες επισκέψεις, αλλά και συμμετοχές σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, δηλαδή, μέσο όρο, περίπου 4 δράσεις ανά μήνα!!!

Κλείνοντας ο κ. Αθανασιάδης ανέφερε πως τα μέλη της ΠΑΚ Θεσσαλίας, πέραν της ενεργής συμμετοχής, σε κάθε αγροτική κινητοποίηση, σε κάθε μπλόκο και σε κάθε μορφή αγώνα, με σκοπό την προάσπιση και υπεράσπιση των συμφερόντων των παραγωγών, παράλληλα καταθέτουν συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις για την ανάπτυξη του αγροτικού χώρου και της ελληνικής υπαίθρου!

Κατόπιν απηύθυναν χαιρετισμούς και ευχές ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα  κ. Απόστολος Μπίλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Γελαλής, το μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και πρόεδρος του Συνεταιρισμού Φαρσάλων Γη, Ματούλα Αϋφαντή, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας κ. Απόστολος Τσακανίκας, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού “Κίσσαβος” Αγιάς, κ. Γιώργος Ζέικος και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων εργαζομένων ΔΕΗ κ. Κώστας Πράπας.

Την εκδήλωση,  πέραν των μελών του Δ.Σ. και των μελών της ΠΑΚ Θεσσαλίας, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Απόστολος Μπίλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Γελαλής, το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κ. Άρης Αγραφιώτης, οι Αντιδήμαρχοι Ελασσόνας και Αγιάς, κ.κ. Χρήστος Παπαδημητρίου και Βασίλης Σμυρλής αντίστοιχα, ο Διευθυντής του συνεταιρισμού ΘΕΣΤΟ κ. Αστέριος Σαπουνάς, το μέλος του Δ.Σ. Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και πρόεδρος του Συνεταιρισμού Φαρσάλων Γη, κα Ματούλα Αϋφαντή, ο Αντιπρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Θανάσης Κούντριας, ο πρόεδρος, ο Γραμματέας και το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας κ.κ. Απόστολος Τσακανίκας, Βασίλης Λιγούδης και Λάζαρος Αποστόλου, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού “Κίσσαβος” Αγιάς, κ. Γιώργος Ζέικος, ο συνεκδότης της “ΑγροΕκφρασης” κ. Ντίνος Μακάς, το μέλος του Δ.Σ. του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λάρισας κ. Γιώργος Σφήκας, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων εργαζομένων ΔΕΗ κ. Κώστας Πράπας και το μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας κ. Θοδωρής Παναγιωτίδης.

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, δεν μπόρεσαν να παραστούν αλλά απέστειλαν ευχές στην ΠΑΚ, ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας, ο πρώην υπουργός κ. Στέφανος Τζουμάκας, ο βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, που εκπροσωπήθηκε από τον κ. Δημήτρη Τσέτσιλα και την κα Χρύσα Κοθρά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Μαγνησίας κ. Αλέξης Μεϊκόπουλος, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Λάρισας  κ. Λίτσα Λιακούλη, που εκπροσωπήθηκε από την κα Δήμητρα Λαζάρου,  ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κ.Ε. Δημήτρης Ντογκούλης, ο πρόεδρος της ΠΟΣΓ κ. Δημήτρης Σοφολόγης, ο πρόεδρος Οινοποιείου Τυρνάβου Χρήστος Τσιτσιρίγγος, ο εκπρόσωπος τύπου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας κ. Σωκράτης Αλειφτήρας και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Κιλελέρ κ. Γιάννης Ζαχαριάς.

 

Το φλουρί της βασιλόπιτας κέρδισε ο κ.  Κώστας Φατούρας, με δώρο μία φιάλη ουίσκι στο κέντρο διασκέδασης  9/8 , προσφορά του ιδιοκτήτη του κέντρου κ. Φάνη Αθανασιάδη,  το άχυρο κέρδισε ο κ. Γιώργος Αθανασιάδης, με δώρο μια επιταγή έκπτωσης 150 ευρώ για προμήθεια λιπάσματος, προσφορά του ιδιοκτήτη της σποροπαραγωγικής εταιρείας FAS κ. Βασίλη Μιχαήλ, ενώ το πουρνάρι κέρδισε ο κ. Απόστολος Τσακανίκας, με δώρο ένα 5κιλο τενεκέ τυρί Φέτα, προσφορά του τυροκομείου Παλιός.

Μετά την κοπή της πίτας, ακολούθησε μουσική βραδιά, με ζωντανή μουσική, χαρίζοντας ευχάριστες στιγμές στους συμμετέχοντες.

Από την ΠΑΚ Θεσσαλίας, εκφράζονται θερμές ευχαριστίες, σε όλες τις φίλες και σε όλους τους φίλους που παραβρέθηκαν στη χθεσινή εκδήλωση!

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, εκφράζει την υποστήριξή της στους αγρότες του Δήμου Τυρνάβου
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοϊού το Σάββατο 21/1