Ειδήσεις
Tags |

Επίσκεψη πραγματοποίησε την Τρίτη 17/1/2023 ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλη στο Κ.Υ. Λάρισας


Στην επίσκεψη και την περιοδεία που πραγματοποίησε  ο βουλευτής του ΚΚΕ  Γ. Λαμπρούλης διαπίστωσε τις σοβαρές  ελλείψεις στο μοναδικό Κέντρο Υγείας της Λάρισας. Οι σοβαρές και οξυμένες  ελλείψεις είναι ένα χειροπιαστό παράδειγμα του δρόμου ανάπτυξης που υπηρέτησαν και υπηρετούν με την πολιτική τους τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και η σημερινή της Ν.Δ.

Στην κουβέντα με το διοικητή, τους γιατρούς και τους εργαζόμενους επισήμανε ότι, είναι η ανάπτυξη που αντιμετωπίζει την υγείας ως “εμπόρευμα” και τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας  ως κόστος, το οποίο συνεχώς μειώνεται, προκειμένου να μην επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό του αστικού κράτους, ενισχύοντας ταυτόχρονα την εμπορευματοποίηση των δημόσιων δομών και την επιχειρηματική λειτουργία, αναγκάζοντας τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να βάζουν το χέρι βαθιά στη τσέπη για υπηρεσίες υγείας που θα έπρεπε να τους παρέχονται δωρεάν. Ακριβώς στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής οφείλεται το γεγονός ότι το σύστημα υγείας και ιδίως η Π.Φ.Υ. δεν είναι προσανατολισμένο στην πρόληψη, δε στηρίζεται σε άρτια  στελεχωμένες και εξοπλισμένες μονάδες Π.Φ.Υ., δεν είναι συνδεδεμένο με τους εργασιακούς χώρους, με τα σχολεία, την οικογένεια κλπ. Για αυτό το λόγο στην πόλη της Λάρισας υπάρχει μόνο ένα Κ.Υ και μάλιστα  με σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ελλείψεις ακόμα και τα ποιο στοιχειώδη, δεν υπάρχει προσωπικό για τη φύλαξη – ασφάλεια της δομής και των εργαζομένων σε αυτή.

Ο βουλευτής επισήμανε στη συζήτηση  ότι περίοδος της πανδημίας και οι βαριές συνέπειές της στο λαό, αποκάλυψαν με τον πιο τραγικό τρόπο τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που διαμόρφωσαν ένα σύστημα υγείας αναντίστοιχο με τις σημερινές δυνατότητες και τις ανάγκες του λαού όχι μόνο στη Λάρισα αλλά σε όλη τη χώρα. Αδιάψευστος μάρτυρας είναι η οξυμένη κατάσταση που επικρατεί στο Κ.Υ Λάρισας με τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό κ.α.

Για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση έχουν τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας, η 5η Υ.Π.Ε, που δεν φρόντισαν έως σήμερα να στελεχώσουν το Κ.Υ με μόνιμο προσωπικό αλλά και να καλύψουν όλες τις ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ., δεσμευτικέ τα οξυμένα προβλήματα  να τα αναδείξει με ερώτηση στη βουλή και ως κόμμα να  προωθηθούν ώστε να γίνουν διεκδικήσεις και αιτήματα πάλης του μαζικού κινήματος.

 

Λάρισα 18/1/2023

Προηγούμενο άρθρο Γεωργαντάς σε Κέλλα: Έρχονται άμεσα ενισχύσεις σε ροδάκινα, αχλάδια, σταφύλια, κάστανα
Επόμενο άρθρο ISOMAT – Συμμετοχή στην διεθνή έκθεση κατασκευών και αρχιτεκτονικής BUDMA 2023