Ειδήσεις

Στη μεγαλύτερη έκθεση θαλάσσιου τουρισμού στην Ευρώπη η Περιφέρεια Θεσσαλίας


Στη μεγαλύτερη έκθεση θαλάσσιου τουρισμού στην Ευρώπη συμμετέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η παρουσία της Περιφέρειας στην BOOT Dusseldorf,    το διάστημα 21-29 Ιανουαρίου, σηματοδοτεί την έναρξη του  προγράμματος  τουριστικής προβολής  που έχει σχεδιάσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας για το 2023  και το οποίο περιλαμβάνει συμμετοχή σε 11 εκθέσεις του εξωτερικού για το α΄ τρίμηνο, με στοχευμένη παρουσία ανάλογα με την ταυτότητα της κάθε έκθεσης.

Στην  BOOT Dusseldorf, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει εξασφαλίσει ένα  λειτουργικό χώρο στο περίπτερο του ΕΟΤ, στο hall του καταδυτικού τουρισμού. Στο χώρο αυτό αναμένονται επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού από τη Θεσσαλία, ειδικοί των καταδύσεων, εκπαιδευτές, επαγγελματίες του τουρισμού, αλλά και εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών και άλλων φορέων. Παράλληλα ετοιμάζονται 3 παρουσιάσεις σε κοινό και τουριστικούς πράκτορες και συγκεκριμένα:

-Κυριακή 22/1/2023 στις 17:30 “Γιατί να επισκεφθούμε τη Θεσσαλία” στο hall Destinations

-Δευτέρα 23/1/2023 στις 11:10 “Βουτήξτε στο πρώτο προσβάσιμο σύμπλεγμα 5 αρχαίων ναυαγίων στο Θαλάσσιο Πάρκο της Αλοννήσου στην Ελλάδα στο hall Diving

-Πέμπτη  26/1/2023  στις 15:15  Θεσσαλία – “Ο Παρθενώνας των ναυαγίων”  στο hall Destinations

«Επενδύουμε στον ποιοτικό θεματικό τουρισμό και ειδικότερα στη συγκεκριμένη περίπτωση, στον καταδυτικό τουρισμό,  προβάλλοντας στη μεγαλύτερη έκθεση του είδους στην Ευρώπη το  αρχαιότερο επισκέψιμο υποβρύχιο μουσείο στον κόσμο, το ναυάγιο της Περιστέρας αλλά και το μεγαλύτερο δίκτυο υποβρύχιων μουσείων στην Ελλάδα» δηλώνει ο  Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού – Πολιτισμού Γιάννης Μπουτίνας. «Έχουμε προετοιμασθεί κατάλληλα με  προωθητικό υλικό και εξειδικευμένες παρουσιάσεις για ειδικούς των καταδύσεων, αλλά και με παρουσίαση του προορισμού Θεσσαλία. Αναμένουμε τους επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού στο χώρο μας και σε μια πολύ καλή συνεργασία με τη Διευθύντρια του γραφείου ΕΟΤ στη Γερμανία κ. Πρίνου θεωρώ πως η παρουσία μας θα είναι ξεχωριστή για μια ακόμη φορά».

Προηγούμενο άρθρο Στη Λάρισα το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ανάπτυξη κλινικών περιπτώσεων θρόμβωσης και λήψη θεραπευτικών αποφάσεων
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοϊού την Πέμπτη 19/1