Ειδήσεις

Μάξιμος σε μαθητές: Ζήτημα δημοκρατίας τα fake news


Να ασκήσουν όταν φτάσει η ώρα το δικαίωμα της ψήφου, που η πολιτεία έδωσε στους 17χρονους, προέτρεψε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος τις μαθήτριες και τους μαθητές του 9ου Λυκείου Λάρισας που επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος ενημέρωσης για τη λειτουργία του κοινοβουλίου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, καθώς νωρίτερα προήδρευε στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, συνάντησε τους εφήβους στο περιστύλιο της Βουλής, όπου και περιηγήθηκαν στα εκθέματα της λαμπρής Έκθεσης για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Τους μαθητές συνόδευαν ο διευθυντής του σχολείου κ. Θανάσης Παπαστεργίου και οι καθηγήτριες κ.κ. Σωτηρία Αλμπάνη, Δάφνη Μυλωνά και Βασιλική Χαλάτση.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συζήτησε με τα παιδιά το «ζήτημα δημοκρατίας που συνιστά στην εποχή μας η ευκολία της διασποράς fake news». Όπως είπε «δυστυχώς, στις ημέρες μας οι   ψευδείς ειδήσεις τείνουν να γίνουν μάστιγα. Στην καλύτερη των περιπτώσεων αναπαράγονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς διασταύρωση των πληροφοριών, παραπληροφορώντας τον κόσμο. Συχνά, όμως, είναι οργανωμένες, κακόβουλες επιχειρήσεις που φτάνουν μέχρι το σημείο των κυβερνοεπιθέσεων και την απόπειρα επηρεασμού του εκλογικού αποτελέσματος ή των πολιτικών εξελίξεων σε διάφορες χώρες. Βεβαίως, ζούμε στην εποχή της εικόνας και των εύπεπτης είδησης, αλλά όσο μπορείτε να διασταυρώνετε ότι σας σερβίρουν ως είδηση».

Ο βουλευτής του νομού ευχήθηκε «καλή πρόοδο» στα παιδιά και τα προέτρεψε να ενδιαφέρονται για τα κοινά, να ενημερώνονται σε βάθος, για να γίνουν ενεργοί πολίτες, χρήσιμοι στον τόπο. Και κατέληξε λέγοντας «μακάρι κάποιοι από εσάς μια μέρα να μας εκπροσωπήσουν στην εθνική αντιπροσωπεία».

Προηγούμενο άρθρο Περίπατος στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης
Επόμενο άρθρο Δ. Λαρισαίων Ξεκινάει έργο 11,7 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση του εσωτερικού δακτυλίου