Ειδήσεις

Κατάθεση αναφοράς από την Άννα Βαγενά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: Παράταση προγράμματος ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2022


Αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσε την Πέμπτη12/01/23 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Άννα Βαγενά διαβιβάζονταςτην επιστολή του Προέδρου του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανίων (ΣΘΕΒ), κ. Γιώργου Ρουπακιά με θέμα «Αίτημα παράτασης προγράμματος ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2022».

Η Βουλευτής στην αναφορά της επισημαίνει:

Με την επιστολή του, ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ θέτει το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την υλοποίηση των προγραμμάτων κατάρτισης που έχουν εγκριθεί πρόσφατα στο πλαίσιο του ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2022 της Δ.ΥΠ.Α.

Ειδικότερα ο ΣΘΕΒ επισημαίνει ότι, η έγκριση των προγραμμάτων ανακοινώθηκε από τη Δ.ΥΠ.Α. μόλις στις 11/11/2022, συνεπώς λιγότερο από 40 ημέρες από την ολοκλήρωση της περιόδου υλοποίησης του ΛΑΕΚ 1-49 για το 2022. Με δεδομένο ότι το πρόγραμμα ΛΑΕΚ 1-49 αποτελεί μια σημαντική εθνική πολιτική με πολλαπλά οφέλη για τις μικρές επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους σε αυτές, αλλά και τους φορείς εκπροσώπησης εργοδοτών και τα Εργατικά Κέντρα της χώρας, ο ΣΘΕΒ αιτείται την παράταση της προθεσμίας υλοποίησής του μέχρι τις 31 Μαρτίου 2023.

Επιπλέον, ο ΣΘΕΒ κρίνει επιβεβλημένη την παράταση μέχρι να αποκτήσει νομική υπόσταση το νομικό πρόσωπο της παρ. 5 του άρθρου 15 του νόμου 4921/2022, ώστε να διασφαλιστεί η έναρξη και υλοποίηση του ΛΑΕΚ 0,06%.

Η κ. Βαγενά ζητά από τον ΥπουργόΕργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, να εξετάσει άμεσατοαίτηματου ΣΘΕΒκαι να την ενημερώσειγια τις σχετικές ενέργειες, στις οποίες προτίθεται να προβεί.

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας
Επόμενο άρθρο Οδικά και αντιπλημμυρικά έργα ύψους 20,6 εκατ. ευρώ στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας