Ειδήσεις

Το ΤΕΕ – ΚΔΘ βράβευσε τα παιδιά των μηχανικών που αρίστευσαν και τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων


Το 2023 ξεκίνησε με ένα ιδιαίτερα ελπιδοφόρο μήνυμα, αυτό της ανάδειξης της αριστείας, από την αίθουσα εκδηλώσεων «Ιωάννης Βαρνάς» στα κεντρικά γραφεία του Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ, όπου πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιανουαρίου η τελετή βράβευσης των παιδιών μηχανικών που αρίστευσαν και πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Μάλιστα, η βράβευση δεν αφορούσε μόνο τους αριστεύσαντες και επιτυχόντες του 2022, αλλά και του 2021 και 2020, καθώς λόγω των περιορισμών της πανδημίας, δεν είχαν πραγματοποιηθεί οι αντίστοιχες τελετές τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Φέτος λοιπόν, το ΤΕΕ, με προσήλωση στην ανάδειξη της αριστείας, επανέφερε τον θεσμό της βράβευσης των παιδιών των μηχανικών και με αυτή τη χαρμόσυνη τελετή τιμά την προσπάθειά τους, ιδιαίτερα μάλιστα εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας και των συνθηκών που επέβαλαν τα lock-down, οι οποίες, όπως όλοι γνωρίζουμε, υπήρξαν αντίξοες για όλους και βεβαίως και για τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Είναι αξιοσημείωτο, ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής τελετής απονεμήθηκαν συνολικά 119 βραβεία, 86 για αριστεία σε τάξεις του Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και 33 για εισαγωγή σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Την αξιέπαινη επίδοση των παιδιών, επιβράβευσαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Πολιτείας και φορέων της πόλης. Το παρών έδωσαν οι Βουλευτές ΝΔ Λάρισας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας, η Βουλευτής  ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Λάρισας κα. Ευαγγελία Λιακούλη, η Γενική Γραμματέας ΠΕΔ Θεσσαλίας & Εποπτικού ΚΕΔΕ κα. Ρένα Καραλαριώτου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπερ/χης ΠΕ Λάρισας κ. Βασίλειος Πινακάς,  ο Αντιδήμαρχος Βιώσιμης Κινητικότητας και Συστημάτων Έξυπνης Πόλης κ. Ντίνος Διαμάντος, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης και Αν. Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κα. Βασιλική Ζιάκα.

Σε συνέχεια των σύντομων χαιρετισμών τους, οι συμμετέχοντες απένειμαν και οι ίδιοι βραβεία σε 70 παιδιά, όπως και ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Νίκος Παπαγεωργίου, καθώς και οι Αστέριος Νάρης Αντιπρόεδρος Δ.Ε., Αθανάσιος Κόκκαλης Γενικός Γραμματέας ΤΕΕ/ΤΚΔΘ και τα μέλη της Δ.Ε. Βασίλης Γερογιάννης, Σταυρούλα Τσιτσιφλή, Γιάννης Μίχος, Αντώνης Παπαγγελής και Γιάννης Κράιας.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ – ΚΔΘ κ. Νίκος Παπαγεωργίου εξήρε της αξία της αριστείας και συνεχάρη τα παιδιά για τις επιδόσεις τους. Μεταξύ άλλων, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εσείς, οι άριστοι, αποτελείτε τους αυριανούς ηγέτες της κοινωνίας και της οικονομίας. Είστε εσείς που θα τραβήξετε μπροστά και μαζί σας θα τραβήξετε και όλους τους υπόλοιπους μπροστά. Αρκεί να θυμόσαστε πάντα, ότι η αριστεία φέρνει μαζί της και ένα «βάρος» ή μια «υποχρέωση» αν θέλετε. Το να δίνετε πάντοτε το παράδειγμα και να βοηθάτε και τους γύρω σας να γίνονται καλύτεροι.

Γιατί αυτός είναι ο ρόλος των άριστων. Να ηγούνται, να τραβούν μπροστά, να δίνουν το παράδειγμα και να βοηθούν τους άλλους ώστε να μην μένει πίσω κανείς. Μόνο έτσι προχωρά η ανθρωπότητα, μόνο έτσι προχωρούν οι κοινωνίες».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια
Επόμενο άρθρο Ρένα Καραλαριώτου: Οι επιτυχίες των μαθητών πρέπει να αναγνωρίζονται δημόσια