Ειδήσεις

Κέλλας: Το έργο της ΝΔ θα αποτυπωθεί στις εκλογές με ευρεία νίκη


«Ξεκινούμε το 2023, συνεχίζοντας απρόσκοπτα το κυβερνητικό μας έργο και την πολιτική στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών και της μεσαίας τάξης. Αναφέρω, χαρακτηριστικά, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την αναπροσαρμογή του μισθολογίου του ΕΣΥ κατά 10%, την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών, τις αυξήσεις στις συντάξεις κατά 8% μετά από 12 ολόκληρα χρόνια και την τρίτη αύξηση του κατώτερου μισθού από 1η Απριλίου. Όπως, λοιπόν, αντιλαμβάνεστε, αυτή θα είναι η κατεύθυνση, που θα ακολουθήσουμε μέχρι και την προκήρυξη των εκλογών και οι πολίτες θα έχουν την ευχέρεια να κρίνουν, να συγκρίνουν και να αποφασίσουν».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από την συνέντευξη του αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας, Χρήστου Κέλλα, στη τηλεόραση του ASTRATV και τη δημοσιογράφο Βάσω Σαμακοβλή.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κληθείς να σχολιάσει την πολιτική επικαιρότητα και κυρίως την ευρύτερη συζήτηση γύρω από την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, ανέφερε, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τηρήσει στο ακέραιο τα λεγόμενά του, για εκλογές στο τέλος της τετραετίας, όπως ακριβώς έχει τηρήσει και υλοποιήσει όλες τις προεκλογικές του υποσχέσεις, μέχρι σήμερα.

Αναφορικά με το ζήτημα της ακρίβειας, που ταλανίζει τους πολίτες, ο κ. Κέλλας, αναγνώρισε πως αποτελεί μείζον θέμα, τονίζοντας, πως ηκυβέρνηση,ασκεί, στοχευμένα, κοινωνική πολιτική για ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων αλλά και των μικρομεσαίων νοικοκυριών, “παίρνοντας από τους λίγους και πλούσιους, προς όφελος των πολλών”. Ανέφερε χαρακτηριστικά, την επιδότηση στα καύσιμακαι το marketpass, καθώς και τα ευνοϊκά μέτρα για στέγαση των νέων ζευγαριών, ενώ φάνηκε αισιόδοξος για την αποκλιμάκωση των τιμών, τονίζοντας:

«Η εισαγόμενη ενεργειακή κρίση, έχει οδηγήσει σε αύξηση του πληθωρισμού, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα έκτακτα μέτρα, που ελήφθησαν τόσο από την ΕΕ όσο και από την κυβέρνησή μας, δείχνουν να αποδίδουν, καθώς ήδη παρατηρείται αποκλιμάκωση των τιμών σε καύσιμα και ενέργεια, ενώ όσο πιο γρήγορα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, τόσο πιο άμεσα θα μειωθεί και ο πληθωρισμός».

Ο κ. Κέλλας, ερωτηθείς για την υγειονομική κατάσταση της χώρας, έπειτα και από την πρόσφατη επίσκεψή του σε ΠΓΝΛ και ΓΝΛ, χαρακτήρισε αναμενόμενη εξέλιξητο “κοκτέιλ” ιώσεων, που επικρατεί αυτό το διάστημα, δηλώνοντας βέβαιος, ότι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, που έδωσε τα διαπιστευτήριά του στα χρόνια της πανδημίας, αντέχοντας όλες τις πιέσεις, θα ανταπεξέλθει πλήρως και σε αυτή τη συγκυρία.

Σχετικά με τις ελλείψεις, που παρουσιάζονται στα φάρμακα, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, συνέστησε ψυχραιμία, τονίζοντας, ότι αυτές παρατηρούνται σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως αντιικά και εισπνεόμενα και η αιτία τους βρίσκεται στην αδυναμία των φαρμακοβιομηχανιών να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση.

Ανέφερε, ακόμη, πως το Υπουργείο Υγείας, ήδη έχει προχωρήσει σε στοχευμένες ενέργειες για να ομαλοποιηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η κατάσταση.

Τέλος, ο κ. Κέλλας, ευχήθηκε για τη νέα χρονιά, υγεία, ειρήνη και επίτευξη των προσωπικών στόχων του καθενός.

Δείτε εδώ το βίντεο της συνέντευξης: https://youtu.be/OukCKXthPYs

Προηγούμενο άρθρο Επιστρέφουν οι προβολές στο Χατζηγιάννειο
Επόμενο άρθρο Τελετή Λήξης του Μύλου των Ξωτικών την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023 στις 19:00